МВР се маскира с превръзки на очите на среща с БФС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев сложи черна превръзка на окото си в знак на солидарност с ранения полицай Гергана Зашева. В този вид той отиде на срещата между МВР, ММС, БФС и представители на парламентарни комисии, които трябва да изготвят обща стратегия срещу вандализма по време на футболни мачове.
Зашева пострада от самоделна бомба, хвърлена от футболен запалянко по време на мача Левски – ЦСКА.

По-рано днес вътрешният министър, главният секретар на МВР Младен Маринов, заместник-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев и здравният министър Кирил Ананиев посетиха болница ИСУЛ, където Гергана Зашева е настанена, предаде БГНЕС.
Тя претърпя първа операция на окото, при която е извадено стъкло. Операцията е успешна. Предстои 24-годишната жена да претърпи втора операция след около месец.
Радев подари на Гергана цвете и й пожела бързо възстановяване.

В разговор с пострадалата полицайка той сподели категоричната подкрепа на ръководството на вътрешното министерство за приемане на възможно най-ефективни мерки с цел недопускане на подобни инциденти по време на футболни срещи.
“Ужасяващо е, просто съм потресен“, заяви министърът.
“Момичето е ново, на 6 месеца. Съпругът й също работи там, не мога да мисля друго освен, че са отдадени на тази професия”, коментира Валентин Радев, цитиран от Фокус.
“Видяхте къде е хвърлена бомбичката и как е пробит прозорецът. Дано не са мислили, че зад прозореца има полицай. Това донякъде ме успокоява, че не е директно към полицая, ще видим какво ще ни кажат от следствието”, посочи вътрешният министър.
“Мисля си, че ще вземем драстични мерки. Ще видим какво ще кажат от БФС. Ние отиваме на мачовете да помагаме, да ги пазим, да се случват тези събития. Много хора са запалени и ходят по стадионите“, обясни Валентин Радев. “Днес е полицай, утре може да е някой от тях. Ами ако имаме жертва”, попита той.

Източник: actualno.com
Снимка: lap.bg
Next Post

Спартак се измъкна в края срещу Светкавица

“Спартак” Вн измъкна победата срещу “Светкавица” в мач от 26-и кръг на Североизточната Трета лига. Гол-шедьовър на Васко Боев в добавеното време донесе трите точки на “соколите”. Преди това Милен Николов откри за домакините, а след вратарска грешка Юлиян Загоров изравни. Съставът на Спартак (4-2-3-1): Мирослав Марков – Александър Йовчев, Боян […]