Напрежението между Мъск и Зеленски

Илон Мъск е от хората, които въобще не обичат да скучаят. От няколко месеца вече не е ясно дали ще похарчи няколко милиарда, за да купи Twitter, или не. Преди няколко дни в Пало Алто, Калифорния представи  работещ прототип на хуманоидния робот Tesla Optimus. А сега навлече гнева на президента на Украйна Володимир Зеленски.
Милиардерът реши да вземе някакво отношение за случващото се през последните седмици с конфликта между Украйна и Русия и анексирането на няколко области. В Twitter Мъск даде няколко идеи относно наболелите въпроси и дори пусна анкета, в която последователите му да гласуват дали са съгласни с тях.
Илон Мъск предлага референдума в анексираните райони да бъде повторен, но този път под наблюдението на ООН. А Крим да остане руска територия и да бъде подсигурено водното захранване на областта. Украйна пък да остане неутрална.
По-голяма част от гласувалите в анкетата на милиардера не са съгласни с предложенията му за по-бързо и мирно решаване на конфликта. Оказва се, че и самият Володомир Зеленски също не е почитател на тези идеи. В профила си в Twitter президентът на Украйна също създаде анкета, в която попита последователите си коя версия на Мъск харесват повече – тази, която подкрепя Украйна, или тази, подкрепяща Русия.
Според The Guardian, посланикът на Украйна в Германия – Андрий Мелник, е отговорил на туита на Зеленски с доста агресивен към Илон Мъск тон, отхвърляйки неговите предложения. Президентът на Литва – Гитанас Науседа, също не е на страната на милиардера, като дори дава интересен пример.
Според него, ако някой се опита да открадне гумите на Tesla-та на Мъск, това не го прави легален собственик нито на гумите, нито на колата. След бурните реакции срещу предложенията му, Илон Мъск отговори, че все още подкрепя Украйна във войната, но е убеден, че ескалация на напрежение би довела до големи щети за страната, както и евентуално за света.
Предприемачът Дейвид Сакс реши да защити Мъск и предложенията му за по-бързо постигане на мир. В отговор на което милиардерът заяви, че до момента на SpaceX ѝ е струвало около 80 милиона долара, за да активира сателитния интернет на Starlink в Украйна. Докато в помощ на Русия не са дали нито един долар. 
Илон Мъск е убеден, че опитът за връщането на Крим във владение на Украйна би предизвикало много смъртни случай, евентуален крах и риск от ядрена война. Все неща, които биха били пагубни както за Украйна, така и за Земата като цяло.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Гей скандал в "Къщата на инфлуенсърите"! Двама участници се хванаха за гушите и... 

Скандалите в “Къщата на инфлуенсърите” минават границата на нормалното, а сеирът е повече от грандиозен. Този път зрителите на онлайн риалити формата станаха свидетели дори на бой в “Къщата”.  Този път скандалът е със сексуален привкус. За никого не е тайна, че участникът Николас има симпатии към оператора Ачката. Намеците към […]

Subscribe US Now