Ненужното разточителство на крал Чарлз и семейството му

През изминалата година кралското семейство е похарчило най-малко 2 милиона британски лири публични средства за пътувания с частни самолети и хеликоптери.
Сред тях например са полет за посещение на ръгби мач, до който можеше да стигнат с влак. Въглеродните емисии, генерирани от въздушното придвижване на крал Чарлз и компания се равняват на разходите за електричество на 300 домакинства за година, съобщава The Mirror.
Само преди седмица крал Чарлз присъства само на срещата за климата в Дубай, където изнесе реч за измененията в климата и това колко много усилия се изискват от човечеството за предотвратяването им. Явно обаче тези усилия не касаят кралското семейство…
Кралското семейство е изразходило 1 045 336 паунда за чартърни полети. Принцеса Ан – сестрата на Чарлз, например се е придвижвала от Окстфордшир до Единбург и обратно с частен полет.
Полетите с хеликоптер на членовете на фамилия Уиндзор пък възлизат на 1 020 297 британски лири.
“Частните самолети са невероятно разточителни и генерират гигантски емисии – трябва да бъдат забранени. Не е приемливо кралските особи, които трябва да дават добър пример, да летят с тях, особено с обществени пари”, коментира Алетеа Уорингтън от климатичната организация Possible.
Бъкингамският дворец беше принуден да отговори на обвиненията, като заяви, че търси “най-добрия баланс между безопасност, сигурност, ефикасност и необходимостта от минимизиране на смущенията за другите”, когато планира транспорта на кралското семейство.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Холивудската актриса, която ще става баба на 44

Отминаващата година мина под знака на много звездни бебета. Някои от звездите на Холивуд не просто ще разширят семейството си, а дори ще станат баби. Говорим за Росарио Доусън, която предстои да се сдобие с внуче на 44-годишна възраст. Актрисата от Ahsoka и “Sin City: Град на греха” е потвърдила […]

Subscribe US Now