Неочакваните атаки срещу Адриана Лима

Всеки футболен фен вижда ясно, че FIFA се стреми не само да прави иновации в най-великата игра, но и популяризира по най-различни начини женския футбол.
Една от новите стъпки на футболната централа бе да назначи първия си посланик, който е фен на играта, а не бивш състезател. Това е моделът Адриана Лима. 
Задачата на бившия модел на Victoria’s Secret е да участва в най-различни събития, за да популяризира женския футбол. Това се случва само няколко месеца преди началото на световното първенство за жени, което ще се проведе в Австралия и Нова Зеландия, а президентът на FIFA Джани Инфантино твърди, че бразилския модел живее и “диша” с футбола.
Това може и да е така, но назначаването на Лима не се хареса на всички. Моя Дот, която бе член на изпълнителния комитет на FIFA, възнегодува в Twitter срещу избора на Лима, пише ESPN.
Дот публикува няколко екранни снимки със снимки, цицати и информация за модела. Като твърди, че тя не е правилният човек, който да насърчава младите жени да спортуват и играят футбол. Най-вече защото според Лима абортът трябва да бъде незаконен. И защото е признавала, че през годините се е подлагала на нездравословни диети, за да свали бързо килограми.
В профила си в Linkedin тя допълва, че за нея да отслабнеш с над три килограма за девет дни не е здравословно и не може да бъде давано като пример на спортистите.
“Защото, когато едно момиче играе футбол, светът я вижда по различен начин. Вместо да ѝ правят комплименти за хубавия ѝ външен вид или красивата рокля, тя е ценена за нейните отигравания, които могат да решат мача, или брилянтно отбелязване на голове. Тя се възхищава на това, което може да направи, а не на това как изглежда, което я поставя в по-равностойно положение с братята ѝ по начин, който може да промени цялата траектория на нейните житейски амбиции.”
Моя Дот завършва разсъжденията си с това, че е объркана как един модел се вписва в цялата тази концепция.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Камерън Диас все пак го направи

Може би понякога сме се замисляли какво се случва с Камерън Диас – звездата, която толкова бяхме свикнали да виждаме на екран в края на 90-те години и която в впоследствие, все още във върха на славата си, сякаш изчезна. Всъщност, актрисата просто реши да отвори нова страница в живота […]