Нови подробности за смъртта на кралицата

Когато кралица Елизабет почина на 8 септември тази година, тя беше на 96 години. В последните месеци страдаше от проблеми с подвижността, а часове преди новината за смъртта й се заговори, че тя може да е причинена от падане.
От официалния регистър на смъртните случаи във Великобритания разбираме, че това не е така.
Този четвъртък, 29 септември, там беше публикуван официалният смъртен акт на Елизабет II и в него като причина за смъртта пише “напреднала възраст”. Което слага край на спекулациите за причината за смъртта й.
От документа разбираме още, че 96-годишната кралица е починала точно в 15.10 ч. местно време в Балморал, като смъртта й е регистрирана от дъщеря й принцеса Ан. Това означава, че тя е починала около три часа преди новината официално да бъде съобщена от Бъкингамския дворец.
Часът на смъртта й пък показва и кои от близките на Елизабет II са били край нея в последните й мигове. Освен дъщеря й, край смъртното й легло е бил първородният й син и настоящ крал на Великобритания Чарлз, както и съпругата му Камила.
Другите й двама сина – принц Андрю и принц Едуард, както и внуците й принц Уилям и принц Хари са пристигнали в Шотландия часове след смъртта на кралицата, уточняват от Guardian.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джей Ло с поредна смела крачка в модата

Дженифър Лопес няма спирка. След големите вълнения в личния ѝ живот, изпълнителката и актриса реши да си “почине” и да се фокусира върху кариерата си. Не чакахме дълго, за да научим, че Джей Ло е записала още едно постижение в автобиографията си. Но този път не става въпрос за музика или […]

Subscribe US Now