Нови проблеми за кралицата

В последните месеци здравето на кралица Елизабет не е толкова крепко, колкото са свикнали поданиците й в последните години. Проблеми с мобилността я принудиха да пропусне поредица от знакови за короната събития.
Какво би се случило, ако 96-годишната кралица не успява да върши седмичните си задължения?
Става дума за обичайната седмична среща с министър-председателя, която се случва откакто Елизабет се възкачва на престола през 1952 г. Според експертът по кралските въпроси Кристофър Андерсън, цитиран от английското издание Express, принц Чарлз би могъл да встъпи в ролята си на регент.
Така наречения Regency Act може да влезе в сила, ако монархът не успява да изпълнява задълженията си, като например седмичните срещи с премиера, в случай Борис Джонсън. Андерсън коментира, че стъпката принц Чарлз да открие сесията на парламента вместо кралицата е достатъчно показателна.
Ако Елизабет започне да пропуска срещите с премиера, това ще е знак, че е време за Regency Act. “Би било интересно да видим Чарлз като регент преди да е станал крал”, допълва Андерсън.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

"Ритон" с нова дата и изненади в Ямбол ВИДЕО

Броени часове делят ямболци от дългоочакваната среща с най-успешния роден дует “Ритон”, а новата дата, която се чака с трепет в града на живата магия, е 22 юни (сряда) от 21:00 ч. Срещата на ямболската публика с любимците им Катя и Здравко и техния бенд и вокална група трябваше да се състои […]

Subscribe US Now