Новият ход на Амбър Хърд срещу Джони Деп

Въпреки скорошната загуба срещу Джони Деп и въпреки факта, че съдия от Вирджиния отхвърли искането на Амбър Хърд за нов съдебен процес по делото за клевета, което тя загуби от бившия си съпруг, актрисата е готова на всичко, за да продължи битката си.

От Deadline разбираме, че тя заменя по-голямата част от юридическия си екип, като се позовава на Конституцията, докато се готви да обжалва присъдата за клевета за милиони долари, присъдена на Джони Деп.
Не съвсем неочаквано, ходът на актрисата от “Аквамен” да освободи главния си адвокат Илейн Бредехофт, след като не успя да спечели делото, което заведе Джони Деп срещу нея. Принудена да изплати на бившия си съпруг 10.4 милиона долара, с които очевидно тя не разполага, Хърд сега наема Дейвид Л. Акселрод и Джей Уорд Браун да представляват нейния опит да отмени присъдата.
Бен Ротенборн от базираната във Вирджиния адвокатска компания Woods Rogers Vandeventer Blac ще остане като помощник-съветник.
Решението ѝ за привличане на базираните във Филаделфия адвокати Акселрод и Браун от Ballard Spahr беше оповестено публично в понеделник, 15 август. Съставът на новия екип на защитата показва, че обжалването на Хърд ще се съсредоточи върху аспекта на Първата поправка на правните й спорове с Деп.
“Ние приветстваме възможността да представляваме г-жа Хърд в това обжалване, тъй като това е случай с важни последици от Първата поправка за всеки американец”, казаха новите адвокати на Хърд в изявление тази сутрин, 16 август. “Ние сме уверени, че апелативният съд ще приложи правилно закона, без да зачита популярността, ще отмени присъдата срещу г-жа Хърд и ще потвърди основните принципи на свободата на словото.”
Специализирайки се в клаузата за свобода на словото в основополагащия документ на Америка, Акселрод и Браун служиха като съветници на успешната битка на New York Times, като вестника спечели в делото за клевета на Сара Пейлин, което американския политик от Републиканската партия заведе, заради небрежна редакционна статия във вестника от 14 юни 2017 г. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Човекът, който купи цяло италианско село

През последните години Италия продаде стотици порутени домове на безценица, благодарение на схеми за привличане на нови жители, предизвикващи вълна за възстановяване на селските общности. За един човек закупуването на една къща обаче не е достатъчно. Той решава да си купи цяло село. Шотландският бизнесмен  Чезидио Ди Чака купува Борго и Чака – […]

Subscribe US Now