Обясниха защо са взели къщата на Милко Калайджиев

Държавата печели повечето дела за връщане на евро средства по програмата „Къща за гости“. Това обявиха в „Тази неделя“ от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Един от санкционираните собственици е фолк изпълнителят Милко Калайджиев. Неговата къща за гости е обявена за продан.
В края на юни председателят на сдружение „Работещи къщи за гости“ Искра Оракова обяви, пред парламентарната комисия по земеделие, че 90% от къщите за гости са глобени след мониторинг за изпълнение на програмата.
Повечето собственици на къщи са глобени заради неизпълнен бизнес план за нарастване на приходите. Тези условия не фигурират в договорите, заяви Оракова в предаването.

Според нея те плащат за грешките на неработещата администрацията, която не си е свършила работата.
„В случая неизпълнението се изразява в непостигане на финансовите показатели, които бенефициентът е заложил в бизнес плана. Санкционирането се извършва единствено и само когато отклонението е повече от 50% на бизнес плана“, каза за bTV Ваня Славянова, началник отдел в дирекция „Оторизация на плащанията“ към ДФЗ.
Милко Калайджиев каза, че няма как да си върне къщата за гости заради огромната сума, която дължи.
„В момента моята къща за гости е обявена за продан от НАП. Разбрах едно нещо – никога с държавата ортак не бива да става човек“, заяви певецът./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Веселка от "Фермата" ще се омъжва за трети път

Веселка Маринова, която се превърна в любимата „фермерка“ на българския зрител и спечели два пъти риалито “Фермата” на Би Ти Ви, се подготвя за сватба. 26-годишната риалити звезда се готви да каже “Да!” на мъжа, в когото е влюбена, за трети път в живота си. Новият избраник на Веселка се […]

Subscribe US Now