Облагородяват междублокови пространства в кв. Изгрев“

Продължават дейностите по облагородяване на междублокови пространства в кв. “Изгрев – от бл. № 37 до №41, (т. нар. експериментални блокове), на ул. “Прилеп” и бул. “Христо Смирненски”. Проектът предвижда реконструкция на съществуващите  и изграждане на нови паркинги на зелена фуга, както и на пешеходни алеи, ремонт на тротоари и поставяне на нова паркова мебел, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство“ към Община Варна. 

 

Ремонтни дейности се извършват и в район „Аспарухово“ в междублоково пространство на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, бл. 38, 40, 42, както и на спортното игрище на същата улица. Проектът предвижда изграждане на детска площадка с комбинирани съоръжения, превръщане на съществуващото спортно игрище във фитнес площадка на открито; рехабилитация и реконструкция на асфалтовата настилка, изграждане на нови кътове за отдих с пейки, маси и беседка, както и ремонт на стълбищата, изграждане на паркинг на тревна фуга и засаждане на дървета, посочват още от ресорната дирекция.

Next Post

Съобщение

Временно е извършена промяна в режима на работа на двете светофарни уредби в началото на бул.”Васил Левски”- при кръгово с ул.“Девня“, съобщават от общинското предприятие ТАСРУД. Заявката, подавана досега от пешеходци посредством бутон, е заменена с автоматична. Промените се налагат поради зачестили вандалски прояви и кражби на оборудване на светофарните […]