Обвиненията, които отнесоха Чарлз и Макрон

Дългоочакваното посещение на крал Чарлз във Франция най-после се състоя и мина повече от добре. Навсякъде кралят и съпругата му бяха посрещани топло, речта му пред френския сенат пожъна овации, а тържествената вечеря във Версай беше елегантна типично по френски.
Не липсваха обаче и критики – основно от фенове на британските монарси в социалните медии, които разкритикуваха поведението на Еманюел Макрон. Според тях френският президент е нарушил протокола, като многократно е поставял ръката си на гърба на краля.
Още преди няколко месеца обаче – по време на официалната визита на Джо Байдън в Лондон, Бъкингамският дворец поясни, че подобен “етикет” е остарял и вече никой не третира британския монарх като “недосегаем”.
Междувременно Джуди Джеймс – експерт по езика на тялото, коментира пред Express друга странна порядка на Макрон, която използва и самият Чарлз. “Това вероятно са единствените мъже на тази планета, които все още смятат, че архаичният акт на целуване на ръката е жест, който ласкае женския пол.”
Джеймс пояснява, че целуването на ръка на дамата не просто е ретро, ами отчасти изтрива част от еманципацията на жените, като отново ги превръща в обект. И го нарича “динозавърски ритуал”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Show.blitz.bg

| Show.blitz.bg Източник: Lifestyle.bg