Още една неочаквана промяна от крал Чарлз

На 8 септември 2022 г. кралица Елизабет Втора почина на 96-годишна възраст в лятната си резиденция в Шотландия. Както всяка година от десетилетия, тя прекарваше лятото в замъка Балморал – любимото й място.
Той се превърна и в традиционното убежище на цялото кралско семейство за лятото, което се събираше заедно поне за няколко дни там. Това обаче е на път да се промени с новия монарх. Крал Чарлз също смята да събере близките в Балморал, но нещо ще е доста по-различно от времето на майка му.
Кралят възнамерява да прекара там много по-малко време. Земите, градините и залите с експозиции в Балморал в момента се предекорират и ще останат отворени за публични посещения чак до средата на месец август.
Което означава, че Чарлз и Камила вероятно ще поканят деца и роднини в замъка чак в края на август. Кралица Елизабет имаше навика да остава там до октомври, което също няма да се случи със сина й – Чарлз планира да се върне в Лондон доста по-рано, за да се заеме с професионални задачи.
“Очакваме семейството да се събере тук през лятото. Но графикът все още се уточнява”, казва източник, близък до кралското семейство пред Express. Чарлз има планове някога да превърне Балморал в музей в памет на майка му, но това вероятно ще се случи чак след години.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бояна Шарлопова е на седмото небе, черпи наред за...

Бояна, вдовицата на починалия бизнесмен Стефан Шарлопов, вече е дипломирана психолог. Преди броени дни красивата блондинка се похвали с поредното си завършено висше образование. Тя показа студентската си книжка, която е пълна с отлични оценки, а и при защитата на дипломната си работа се е представила отлично. Така Бояна се […]

Subscribe US Now