От Джими Хендрикс до Фреди Меркюри – какво са яли за последно 7 от най-извесните рок музиканти

“Човек е това, което яде”, май е прекалено буквално разбиране за сложната човешка природа. Въпреки това, хранителните предпочитания и навици на световните исторически личности дават интересна перспектива за техния характер, за това, което ги прави велики или за това, което в крайна сметка води до смъртта им.
И макар да е трудно да проследим всичко, което са яли приживе, нека видим какви са били последните ястия на седем известни рок музиканти точно преди смъртта им, които подбират Loudwire.
Сид Вишъс от Sex Pistols
Последното нещо, което легендарният басист на Sex Pistols Сид Вишъс яде преди смъртта си на 21 години през февруари 1979 г., е “хибридна версия” на спагети Болонезе, както се разказва в блог от 2016 г. на Riot Fest.
На последната му вечеря присъства Джери Само от The Misfits, който разказва за това пред Miami New Times през 2013 г. “Сид току-що беше излязъл от затвора”, обясни Само, казвайки, че той и майката на Вишъс, покойната Ан Бевърли, “му бяхме направили вечеря в нощта, когато излезе.” Очевидно с хапването Вишъс е посягал и към наркотиците, защото същата нощ умира от свръхдоза.
Джим Морисън от The Doors
Точно преди певецът на The Doors Джим Морисън да почине през юли 1971 г., той вечеря в китайски ресторант на Rue Saint-Antoine в Париж, където се мести, след като The Doors завършват албума L.A. Woman в Лос Анджелис по-рано същата година.
За последното си хранене Морисън получава сладко-кисело китайско ястие с “много бири”, според Classic Rock. Очевидно рокерът след това е гледал филм и е пил още алкохол, преди да умре в апартамента си в Париж, както съобщава Grunge. Намерен е починал във ваната на 27-годишна възраст.
Фреди Меркюри от Queen
Фреди Меркюри очевидно е ял ребра за последно, преди да умре през ноември 1991 г. на 45 години, според YouTube канала The Last Supper, който разказва за последните хранения на известни личности. Наистина се смята, че ребрата са били една от любимите му храни.
Въпреки това, има и предположения, че друго може да е било последното нещо, което е ял като цяло. Според други източници, партньорът на Меркюри, Джим Хътън, се опитал да нахрани рок звездата с манго, докато лежал болен точно преди смъртта си. Но певецът е имал проблеми с преглъщането и едва не се задавя с плода. Тази история е разказана в книгата  Somebody to Love: The Life, Death, and Legacy of Freddie Mercury от 2016 г., която е посветена на живота на Меркюри.
Кърт Кобейн от Nirvana
Кърт Кобейн има нетипично последно “ястие”, преди да умре през 1994 г., а именно цигари и коренова бира (северноамериканска безалкохолна напитка), според First We Feast. Може да е погълнал и нещо друго, преди да почине, но тези два неща най-често си спомнят феновете му, когато помислят за смъртта на вокалиста на Nirvana, чиято кончина шокира целия свят.
Това е така, защото официални снимки от разследване на сцената на смъртта на Кобейн, някои от които бяха публикувани по-късно от CBS News, показват именно цигари и въпросната бира.
Джими Хендрикс
Джими Хендрикс е един от най-добрите и необикновени китаристи в света. Но последното му ястие е доста обикновено, макар че по-скоро се приготвя по време на обяд, а не късно през нощта, когато всъщност той го яде. Последното хранене на Хендрикс е сандвич с риба тон, направен от приятелката му Моника Данеман, според Tastemade.
Въпреки че подробностите около смъртта на Хендрикс се оспорват, се казва, че Данеман е единственият свидетел на последните му часове. Съобщава се, че тя е приготвила въпросния сандвич в апартамента си в лондонския хотел Samarkand и очевидно е тази, която го е намерила мъртъв на следващата сутрин. Хендрикс умира на 27 години през септември 1970 г.
Елвис Пресли
През 1977 г. Елвис Пресли, известен като Кралят на рокендрола, почина на 42 години в дома си, Грейсланд, в Мемфис, Тенеси. Днес феновете все още могат да посетят известната къща и да обиколят територията наоколо. Но не всичко е достъпно за рокендрол туристите – не можем да влезем в неговата спалня (и банята), където той умира.
Все пак, когато влезем през входната врата и застанем във фоайето, ние стоим точно под мястото, където Елвис е издъхнал. Както дългогодишните фенове на Елвис несъмнено са наясно, през последните пет години от живота на певеца виждаме забележим спад в здравословното състояние на някога жизнено изглеждащия изпълнител.
За съжаление, част от това може да се дължи на хранителните му навици, тъй като Кралят несъмнено е прекалявал със сладкото. Според Chicago Tribune четири топки сладолед и шест шоколадови бисквитки са последната храна, която Елвис е ял. Твърди се, че тази порция дори е била малка за него, тъй като придружителите му се опитвали да следят здравето на певеца и нарастващите му килограми в последните му години.
Джон Ленън
Известният член на The Beatles e хапнал сандвич с говеждо месо за последно, преди да бъде застрелян същата вечер.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво свързва Лорън Санчес с принц Хари

Преди около седмица стана ясно, че принц Хари ще получи много специална награда – той става част от легендите на британската авиация заради службата си в британската армия като пилот. Дали отличието е заслужено или не е въпрос на мнение – важното е, че Хари се оказа в интересна компания. […]

Subscribe US Now