Отбелязаха 112 години от рождението на Никола Вапцаров

Венци и цветя бяха поднесени днес по повод 112-годишнината от рождението на Никола Вапцаров пред паметника му във Висшето военноморско училище, което носи неговото име. Тържеството уважиха кметът на Варна Иван Портних, зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, областният управител Марио Смърков, зам.-кметът Пейчо Пейчев, граждани.

Кметът Иван Портних награди с почетен плакет победителя в тазгодишното издание на националния конкурс „Вапцарови дни“- Горица Маджарова от Враца. Тя получи и плакет на Морското училище, който й бе връчен от зам.-началника по учебната и научната част – кап. I ранг. проф. Калин Калинов. Организатори на конкурса са Община Варна и ВВМУ „Никола Вапцаров“.

Празникът завърши с тържествен марш на почетния караул на училището.

Next Post

Германски принц ще популяризира ММФ „Варненско лято“ в Европа

Международният музикален фестивал „Варненско лято“ може да популяризира Варна в Европа като музикална и туристическа дестинация, като привлече меломани, меценати, хора на изкуството и бизнеса, които да оценят културния потенциал на града. Това стана ясно по време на среща между кмета Иван Портних и принц Виктор фон Изенбург от Германия. Тя […]

Subscribe US Now