Неделя Щонова и нейните тайни за щастлив живот

Dancing Stars е шоу, което ни показва добре познати звезди в различна светлина. В ритъма на танца те разкриват своите не само физически умения, но и сценично поведение, а и отдаденост към поредната си задача. В настоящия сезон на дансинга виждаме представители на различни сфери и някои от тях определено се открояват повече от останалите.
Сред тях няма как да не сложим на първо място д-р Неделя Щонова. Свикнали сме да я виждаме усмихната на малкия екран да ни дава съвети за здравословен живот, а в Dancing Stars ни показва нагледно и как може да изглеждаме и да се чувстваме и над 50-те, ако спазваме правилата, която тя не само споделя с всички, но и прилага в ежедневието си.
Тя е действащ невролог и знае в детайли как действа една от най-сложните системи в човешкото тяло. Знаем много добре и че физическото ни състояние е пряко свързано с емоционалното. Затова се грижи еднакво добре и за двете. В профила си в Instagram тя ни дава някои ценни насоки за това как не само да изглеждаме толкова добре, колкото нея, но и да се чувстваме наистина щастливи.
Едно от любимите занимания на Неделя Щонова, колкото и странно вероятно звучи на някои, е да чисти. Но тя превръща иначе досадното задължение в забавление, пуска си музика и го съчетава с физическа активност. Така получава допълнителни ползи, а и крайният резултат винаги е удовлетворяващ, защото “чистотата е здраве”.
Разбира се, тренировките й не се свеждат само до почистване на дома и често отскача и до залата. Защото много добре знае, че ако искаш различен, по-добър резултат, не можеш да правиш едно и също и да не се развиваш.
Оказва се, че невроложката е влюбена не само в професията си, но и в танца, още преди да стане част от звездния подбор в Dancing Stars. Тя определя танците като една от най-добрите дейности за стимулация на мозъка, защото изисква фокус и много добра концентрация, както и координация.
Затова тя ни съветва да учим всеки ден – например как се танцува танго. Защото ако спрем да се развиваме и да имаме интерес към нови неща, мозъкът ни бавно умира.
С участието си в танцовото предаване Неделя Щонова иска за пореден път да ни напомни и колко опасно може да е обездвижването, което буквално ни разболява. Затова все трябва да намери правилната за себе си форма на физическа активност и да я практикува редовно и с желание.
Завладяна от ритъма на танца, д-р Щонова редовно споделя размисли и страсти по темата в социалните мрежи. “И танцът съвсем не е само стъпки, а преди всичко той е чувство”, категорична е тя. Със сигурност в същото е убеден и нейния партньор Атанас Месечков, с който са прекрасен тандем и при всяко излизане на сцената получават високи оценки както от журито, така и от зрителите.
В една от последните си публикации Неделя Щонова споделя и една лична история. Не веднъж, а цели три пъти пред нея се открива възможността да замине за САЩ и да работи в голяма болница. Но избира да се върне в България. И никога не е съжалявала за този свой избор, а всичко българско и традиционно винаги успява да я разчуства силно. А когато излиза на сцената, облечена в носия, тя сбъдва една своя мечта.
Именно подобни емоции и преживявания за нея са много по-ценни от всичко материално, което човек може да притежава. И за нея не този, който има, а този, който е, е истински богат. “За мен щастието и луксът винаги са били свързани със самоконтрола да поддържаш лазерен фокус върху наистина важното”.
За Неделя Щонова животът е непрекъснато израстване. А последните уроци, които тя научава и споделя със своите последователи, са: Никой не може да ни спаси, освен ние самите; Учи всеки миг, учи през целия си живот; Рецептите за щастлива заедност са за хора без въображение. Истински щастливите са импровизатори.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Обвиненията срещу Силвестър Сталоун

Силвестър Сталоун направи голямо име в киното благодарение на ролите си на Роки и Рамбо, но вече и телевизията не му е чужда. През 2022 г. бе пуснат първи сезон на сериала Tulsa King, в който актьорът влиза в ролята на Дуайт Манфреди – гангстер, който след 25 години, прекарани в […]

Subscribe US Now