По-евтино и по-топло – европейската страна, която да посетим през зимата

Зимните месеци обикновено са времето, когато повечето хора заминават на ски ваканция. Ако обаче снежните писти не са любимото ни занимание, а жадуваме за топлина в студените месеци, една европейска страна е готова да ни я предложи.
През първите десет месеца на 2023 г. рекордните 2.6 милиона туристи са посетили Малта.Островната страна наистина заслужава внимание, а зимата е чудесно време да я посетим – така ще избегнем едновременно тълпите туристи, и прекалената жега.
През зимата в Малта средната температура е между 15 и 20 градуса – може да не е подходяща за къпане в морето, но е идеална да разгледаме многобройните забележителности и да не ни е студено. Можем да разчитаме и на слънце – страната има над 300 слънчеви дни на година.
Тук сме и заради културното наследство, което пъстра смесица от средиземноморска и арабска култура – Малта буквално е мястото, където Изтокът и Западът се срещат. Мдина – старата столица на страната, е на повече от 4 хил. години.
Настоящата Валета може да е основана през XVI век, но е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Там задължителна спирка е красивата катедрала “Свети Йоан Кръстител” с картината на Караваджо “Обезглавяването на Йоан Кръстител”, Горните и Долните градини Барака, както и форт Елмо.
Нищо не пречи да се отдадем и на разходки по плажовете, дори да не успеем да се изкъпем в Средиземно море. Те са си все така красиви и просторни, освен това през зимата няма да има плажуващи.
Другият голям плюс на пътуването до Малта през зимата е, че цените за настаняване дори в централни и луксозни локации като Сейнт Джулиан, Слиема и Валета са много по-ниски в сравнение с лятото, допълват още Travel Off Path.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Страхотната новина за Ивет Лалова

Ивет Лалова е радвала цяла България безброи пъти с постиженията си в леката атлетика. Освен това тя е говорила открито за проблемите и трудностите, с които се е сблъсквала. Споделя, разбира се, и радостните новини. От профила на Лалова в Instagram разбираме, че лекоатлетката е бременна. Това ще бъде първо […]

Subscribe US Now