По колко са печелели на епизод актьорите от “Д-р Хаус”

В разцвета си медицинската драма “Д-р Хаус” определено владееше ефира с умопомрачителни професионални пъзели, интензивни сюжетни линии и остри диалози. Сериалът се фокусира върху брилянтния, но уединен и нетрадиционен медицински гений д-р Грегъри Хаус (Хю Лори) и неговия екип от диагностици, докато се справят с объркващи медицински случаи с неговите неортодоксални методи и хапливо остроумие.
По време на осемте си сезона от 2004 до 2012 г. “Д-р Хаус” постоянно се класира сред най-гледаните телевизионни предавания в света. Той достига своя връх в третия си сезон, привличайки средно 19.4 милиона зрители на епизод. До 2008 г. сериалът може да се похвали със зрителите в 66 страни и аудитория от над 81.8 милиона по целия свят, което го прави най-гледаното телевизионно шоу в световен мащаб по това време.
Продукцията е изключително скъпа, като всеки епизод струва около 5 милиона долара, главно поради високите производствени стойности и хонорарите на талантливия актьорски състав. Сред тях несъмнено е Лори като титулярния герой. От The Richest решават да ни просветлят колко е печелил не само той, но и някои от другите известни актьори в сериала по време на снимките.
7. Оливия Уайлд – 40 хиляди долара на епизод
Оливия Уайлд краси актьорския състав на “Д-р Хаус” в образа на д-р Реми “Тринадесет” Хадли – герой, обвит в мистерия и белязан от нейните морални сложности и пазения в тайна личен живот. Тя влиза в четвърти сезон на сериала, но персонажът на Уайлд бързо се превръща в любимец на феновете. Д-р Хадли е стажант по диагностична медицина, която се бори с болестта на Хънтингтън – фактор, който играе голяма роля в сюжета на героя.
По времето, когато Уайлд се присъединява към “Д-р Хаус”, тя не е толкова известна, колкото е днес, но със заплата от 40 000 на епизод си е забележително постижение за нейната процъфтяваща кариера. Участието ѝ в “Д-р Хаус” значително повишава “акциите” ѝ в Холивуд, проправяйки ѝ пътя за множество роли както във филми, така и в телевизията. Към средата на 2024 г. нетното състояние на Оливия Уайлд се оценява на около 10 милиона долара.
6. Питър Джейкъбсън – 75 хиляди долара на епизод
В ролята на саркастичния, но очарователен д-р Крис Тауб, героят на Питър Джейкъбсън, известен със своите остроумни забележки и лични дилеми, осигурява комични моменти и човешки прозрения. Представен в четвърти сезон, Тауб е бивш пластичен хирург, който преминава към диагностична медицина.
Арката на героя на Тауб изследва личните му борби с пристрастяването и хазарта, демонстрирайки и драматичните способности на Джейкъбсън. Опитен актьор с дълга кариера преди “Д-р Хаус”, Джейкъбсън остава до финала на шоуто. Редица източници сочат, че той е печелил 75 000 на епизод. Тази му работа, заедно с други проекти в разнообразната му актьорска кариера, която включва роли във филми като “Трансформърс” и телевизионни предавания като” Закон и ред”, помага на Джейкъбсън да натрупа богатство с приблизителна нетна стойност от 5 милиона долара.
5. Лиса Едълстийн – 175 хиляди долара на епизод
Едълстийн влиза в ролята на д-р Лиса Къди, деканът по медицина в болницата Princeton-Plainsboro Teaching Hospital. Героят на Къди служи и като любовен интерес за д-р Хаус – тяхната сложна връзка е централен елемент от разказа на сериала. Нюансираният образ на Едълстийн като Къди – жена, балансираща професионалните си отговорности с личните си чувства към Хаус, печели одобрението на критиците, като същевременно държи зрителите нащрек.
Източниците сочат, че първоначално Едълстийн е печелила приблизително 100 000 на епизод до пети сезон, като заплатата й се увеличава до 175 000 след това, значителна цифра за телевизионен сериал. Въпреки това, след спад в рейтингите по време на седми сезон, Fox намалява бюджета за последния сезон с 20 процента, което води до намаляване на заплатите на главния актьорски състав и в крайна сметка води до нейното напускане на сериала. След излизането си от актьорския състав на “Д-р Хаус”, Едълстийн участва в множество телевизионни предавания. Богатството ѝ се оценява на 8 милиона долара.
4. Омар Епс – 175 хиляди на епизод
Омар Епс изигра д-р Ерик Форман – невролог, известен със своя строг, методичен подход и често спорни взаимодействия с д-р Грегъри Хаус. Характерът на Форман, благодарение на който се издига от подчинен до старши лекар със значителен авторитет, отразява и траекторията на кариерата на Епс от ранните роли във филми от 90-те години до последователната му работа в телевизията.
По време на пети сезон Епс печели 100 000 на епизод, но растящата популярност на неговия герой гарантира увеличение на заплатата с цели 75 000 на епизод. Въпреки че е изправен пред намаляване на заплатата в последния сезон, Епс избира да продължи с Хаус до финала на сериала. Омар Епс е не само талантлив актьор, но и рапър, музикален продуцент и автор на песни, който внася многостранна творческа енергия в своите проекти. Днес нетната стойност на Епс възлиза на приблизително 8 милиона долара.
3. Робърт Шон Ленард – 175 хиляди долара на епизод
Най-добрият приятел и довереник на Хаус, д-р Джеймс Уилсън, е изигран от Робърт Шон Ленард. Героят на Уилсън служи като решаваща емоционална котва и морален компас в поредицата, уравновесявайки често хаотичното и агресивно поведение на Хаус. Уилсън е човек, който често се намира между приятелството си с Хаус и етичните си принципи. Подкрепата на Уилсън за Хаус, дори на фона на саморазрушителните наклонности на приятеля му, го превръща в един много обичан персонаж.
Ленард е компенсиран със заплата от 175 000 долара на епизод в седми сезон. Извън “Д-р Хаус” той се радва на успешна кариера в киното, театъра и телевизията, което му помага да спечели приблизителна нетна стойност от 10 милиона долара.
2. Джеси Спенсър – 175 хиляди долара на епизод
Джеси Спенсър е австралийски актьор, който печели международно признание с ролята си на д-р Робърт Чейс в “Д-р Хаус”. Първоначално представен като млад и донякъде наивен лекар, героят му постепенно се превръща в опитен хирург и глас на разума в екипа на Хаус. Като основен член на актьорския състав, приходите на Спенсър са в размер на около 100 000 долара в пети сезон, нараствайки до 175 000 в предпоследния сезон.
Кариерата на Спенсър продължава да процъфтява извън Хаус, белязана от водещата му роля в драматичния сериал “Пожарникарите от Чикаго”, наред с други проекти. В момента Джеси Спенсър има приблизителна нетна стойност от 8 милиона долара.
1. Хю Лори – 700 хиляди долара на епизод
Хю Лори изигра емблематичната роля на д-р Грегъри Хаус, гениалният, но мизантропичен главен герой на сериала. Превъплъщението на Лори в образа на нетрадиционния лекар, който пие хапчета, му печели широко признание и множество награди, включително два Златни глобуса и няколко номинации за Еми.
Способността на Лори да балансира острото остроумие на Хаус със скритата му уязвимост е основния акцент на сериала. Възнаграждението на Хю Лори скача от между 275 000 и 300 000 долара на епизод до трети сезон, почти утроявайки предишните му приходи от сериала.
До пети сезон заплатата му се увеличава до около 400 000 долара на епизод, а до последния сезон достига 700 000 долара на епизод, което го прави един от най-добре платените актьори в мрежовата телевизия по онова време. Днес Хю Лори е натрупал нетна стойност от приблизително 45 милиона долара през успешната си кариера, обхващаща актьорско майсторство, музика и комедия.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

След смъртта на съпруга й: лейди Габриела Уиндзор с подкрепа от страна на крал Чарлз

Днес, 18 май, лейди Габриела Уиндзор – племенницата на крал Чарлз и дъщеря на принц Майкъл Кентски, трябваше да празнува петата годишнина от сватбата си с Томас Кингстън. Последният обаче беше открит мъртъв в края на февруари в дома на родителите си. Последвалата полицейска проверка показа, че в смъртта на […]

Subscribe US Now