Почина Шиниъд О’Конър

Ирландската певица Шиниъд О”Конър, която стана толкова известна със забележителната си музика, колкото и личните си борби, е починала, според RTE, обществената телевизия на Ирландия. Тя беше на 56.
“С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашата любима Шиниъд. Семейството и приятелите й са съсипани и поискаха уединение в този много труден момент”, се казва в изявлението на семейството. Причината за смъртта не е ясна в момента, разкриват от CNN.
О”Конър е певица, известна със своя чист и ясен глас, съчетан с изключителни способности за писане на песни, в които изразява нейните възгледи за политика, духовност, история и философия. Първият й албум The Lion and the Cobra е издаден през 1987 г. 
Нейното изпълнение на песента на Принс “Nothing Compares 2 U” я изстреля до номер едно през 1990 г., подкрепено от емблематичния музикален видеоклип, в който участва О”Конър с късо подстригана коса.
През 1992 г. предизвиква силни реакции, след като къса снимка на папа Йоан Павел Втори по време на телевизионно участие в предаването Saturday Night Live.
“Всеки иска поп звезда, разбирате ли? Аз обаче съм протестна певица. Просто имах какво да излея от гърдите си. Нямах желание за слава”, написа О’Конър в мемоарите си “Спомени”, издадени през 2021 г.
В продължение на години ирландската певица се бореше с психически заболявания, като открито говореше за това. През 2017 г. тя публикува видео, в което съобщи, че дълго време е искала да се самоубие. Миналата година едно от четирите ѝ деца – 17-годишният Шейн, се самоуби.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

И Дарин Ангелов се изказа за Народния театър, обидени със сигурност ще има

И актьорът Дарин Ангелов, който от 23 години е част от трупата на Народния театър, публикува своето мнение относно продължаващите скандали и проблеми в театъра. Неговото мнение е противоположно на това на бунтуващите се срещу директора на театъра Васил Василев. Припомняме, че само преди дни същата стъпка предприеха колегите на […]

Subscribe US Now