Портретът на Чарлз, който ядоса много хора

Всеки крал – особено когато от сравнително скоро е на престола, има нужда от официални портрети. Чарлз разполага с няколко такива от коронацията си през май 2023 г., но това окзва се съвсем не е достатъчно.
75-годишният наследник на Елизабет Втора се сдоби със съвсем нов официален портрет, дело на кралския фотограф Хюго Бърнанд. Снимката е направена в замъка Уиндзор, а Чарлз носи униформата на адмирал на кралската флота и знаците на Ордена на жартиера.
Миналата година британският кабинет обяви, че отделил бюджет за новия портрет, който трябва да бъде окачен във всякакви държавни учреждения – от общини, съдилища, училища до пощенски служби, пожарната и службите за гражданска защита.
Окачването на портрет на монарха там не е новост – в момента на тези места все още висят снимките на Елизабет Втора. Това, което ядоса много британци и привърженици на републиката, е сумата, отделена за осигуряването на портрета – 8 милиона британски паунда.
“Правителството не е в час с нещата, ако смята, че хората искат данъците им да бъдат похарчени за снимки на Чарлз”, коментират от антимонархическата групировка Republic пред Guardian. Портретите на крал Чарлз се предоставят безплатно на учрежденията след предварителна заявка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

С кого излиза бившата съпруга на Кевин Костнър

След 18 години заедно бракът между Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер остана в миналото. Разводът им беше финализиран през септември 2023 г., като двамата твърдят, че са в добри отношения въпреки неприятните факти, предшестващи раздялата им. От няколко месеца се твърди, че 68-годишният актьор има връзка с певицата Джуъл. А […]

Subscribe US Now