Пречи ли на Новак Джокович това, че е сърбин

Само преди няколко дни Новак Джокович успя да спечели своята четвърта титла от US Open, но по-впечатляващото е, че тя е под номер 24 от турнири от Големия шлем.
Опонента му на финала – Даниил Медведев, след мача дори се шеговито попита 36-годишния сърбин какво прави още тук и не смята ли да забави темпото.
Поне за момента Джокович няма такива намерения и се опитва да спечели всеки един турнир, в който участва. Въпреки това самият той смята, че не е достатъчно оценен. По време на интервютата след финала на US Open пред сръбска медия тенисистът заяви нещо много интересно.
Той бе запитан дали след този си успех може да бъде смятан за най-великия спортист като цяло. Новак Джокович смята, че това трябва да преценят хората, но със сигурност си е заслужил да бъде част от този дебат.
“Едно обаче е факт – ако не бях от Сърбия, щях да бъда прославен на спортно ниво преди много години, особено на запад”, казва Джокович според Tennis Majors.
Въпреки това тенисистът смята, че това е част от неговия път и благодарен и горд, че е сърбин. “Поради това всички тези постижения са по-сладки и дори по-удовлетворяващи”, допълва Новак Джокович.
Пред медиите сърбинът казва още, че за него още от дете е било мечта да стане най-добрия в тениса. Но му е било много трудно, защото идва от семейство, в което тенисът е далечен спорт, а и е израснал в Сърбия и се е сблъсквал със санкции, забрани и войни. Също така фактът, че тенисът е скъп за трениране и практикуване спорт се е оказал премеждие, но и мотивация. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

25 години след "Д-р Куин Лечителката" - как изглежда Джо Ландо (Съли) сега

Джо Ландо става известен с участието си в телевизионната драма “Д-р Куин Лечителката”. Актьорът влиза в ролята на Байрън Съли през всичките шест сезона на сериала, от 1993 до 1998 г. Сега на 60, Ландо все още преставлява интерес за фенове. И по-конкретно всички се чудят защо вече я няма […]

Subscribe US Now