Принц Хари най-после получи възмездие

Принц Хари определено може да завърши 2023-а с позитивна нагласа. Защото въпреки множеството турбуленции, които съпътстваха годината му, той най-накрая получи някакво удовлетворение в родната си Великобритания.
Днес, 15 декември, съдът в Лондон отсъди в полза на Хари по част от обвиненията му срещу Daily Mirror. Съдът потвърди, че таблоидът е подслушвал незаконно принца от 2006 г. до 2011 г.
Съдия Тимъти Фанкорт постанови, че 15 от общо 33-те статии на вестника за личния живот на Хари са базирани на информация, придобита незаконно чрез хакване на мобилния му телефон.
Принцът ще получи компенсация за вредите, нанесени му от Daily Mirror в размер на 140 600 британски паунда.
Съдията потвърди още, че Пиърс Морган – телевизионният водещ, който е яростен критик на принц Хари и Меган Маркъл, е знаел за подслушването на принца и го е одобрявал. В обсъждания период от време Морган е редактор в таблоидното издание.
Хари е първият член на кралското семейство от 130 години насам, който се явява като свидетел в съда. Той е и една от повече от 100 публични фигури, които заведоха дело срещу Mirror Group Newspapers Ltd и разкриха незаконните методи, с които медиите са добивали информация.
“Казаха ми, че да се опитвам да обезглавя дракон ще доведе до изгаряния. Но в светлината на днешната победа и това колко е важно да работим за свободна, и честна преса, смятам, че цената си е заслужавала. Мисията продължава”, се казва в официално изявление от принц Хари, цитирано от ВВС.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

На кое място се нарежда българската кухня сред 100-те най-добри в света

Taste Atlas е проект, който издирва традиционни храни, напитки и местни продукти и ги показва на интерактивна карта на света. Той е дело на хърватина Матиа Бабич, който вярва, че хората все повече искат да опитват местна храна, приготвена от уникални локални продукти. През 2022 г. от кулинарния сайт направиха […]

Subscribe US Now