Принц Уилям продължава делото на Даяна

В последните седмици принц Уилям е най-ангажираният член на кралското семейство. Покрай заболяването на баща си и скорошната операция на съпругата си, той поема на плещите си редица ангажименти, като междувременно се стреми да бъде опора и на семейството си. А на фона на цялата тази заетост обяви и нова благотворителна инициатива.
Неведнъж за по-малкия му брат принц Хари се е говорило, че буквално върви по стъпките на своята покойна майка и продължава нейното дело в Африка. Но сега принц Уилям е този, който продължава една кауза, била приживе на сърце на Даяна.
От доста време бъдещият британски крал е ангажиран до помага на бездомните хора на Острова. А тази седмица от двореца оповестиха, че планира построяването на 24 къщи в херцогство Корноул, в което и самият той живее. Те ще служат като временно убежище за хора, загубили по една или друга причина покрива над главата си.
По план първата копка трябва да се направи през есента на тази година, а къщите да посрещнат първите си обитатели през септември 2025 г. Проектът се оценява на близо четири милиона долара, а принц Уилям ще си партнира с местна благотворителна организация, която ще осигури част от финансирането. 
И това е поредната голяма крачка на принца на Уелс към още по-голямата му мечта – във Великобритания да няма бездомници или поне да бъдат много рядко срещано явление. Неговата кампания Homewards е вдъхновена от посещенията с покойната му майка Даяна в домове за бездомни още когато е само на 11 години. Тогава за пръв път разбира, че има хора, които няма къде да живеят, пише Fox News.
Точно като нея, той става патрон на благотворителната организация Centrepoint в Лондон. Десетилетия по-късно принц Уилям продължава делото на покойната си майка и е решен да осигури достъпни домове за всички из цяла Великобритания. Така той не само ще намали социалното неравенство, но и ще се чувства горд, че е успял да продължи една добра кауза.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Софи Търнър в 21 факта

Днес, 21 февруари, рожден ден празнува английската актриса Софи Търнър.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now