Принцеса Ан след мозъчната травма – защо се възстановява по-бавно от очакваното

Тази седмица за британския кралски двор мина под знака на официалното посещение на японските император и императрица, както и на новината за мозъчната травма, която принцеса Ан получи през изминалия уикенд.
За нея Бъкингамския дворец ни информира в понеделник, 24 юни, а в официалното изявление се каза, че сестрата на краля ще остане няколко дни в болница за наблюдение, въпреки че нараняванията й бяха определени като “леки”.
Принцеса Ан все още не е изписана и се наложи да пропусне щатския прием в двореца. Ще пропусне и официалното си посещение в Канада, за където трябваше да отлети скоро. А нейният съпруг Тим Лорънс даде малко яснота относно състоянието й след поредното си посещение в болницата в Бристъл, където е настанена единствената дъщеря на покойната Елизабет Втора.
По думите му, съпругата му се подобрява, но това става “бавно и сигурно”. А на въпроса кога ще бъде изписана, той отговори, че това ще се случи, “когато е готова”. И вече изглежда доста вероятно да не бъде в рамките на тази седмица.
Междувременно стана ясно, че след удара в главата от кон, принцеса Ан е изпаднала в безсъзнание и е получила частична загуба на паметта, затова и няма спомен какво точно се е случило, пише BBC.
Според британската здравна служба, подобен тип травма може да има дълготрайни последствия в рамките на няколко седмици, изразяващи се в умора, замайване, трудна концентрация и други. Затова вероятно и след изписването си от болница принцеса Ан ще се нуждае от още известно време за възстановяване, преди да се върне обратно към кралските си задължения.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

"Емоционално и физическо насилие" и голямо унижение - Парис Хилтън за най-трудния си период

През годините Парис Хилтън често се забърква в скандали и дори неведнъж е попадала зад решетките. Напоследък обаче новините покрай нея са свързани предимно със семейния й живот и дветe й деца. А тази седмица отново успя да стане център на внимание, този път влизайки в ролята на жертва на насилие. Mилионерската […]

Subscribe US Now