Пускат къщата на Милко Калайджиев на търг с още по-ниска цена

Националната агенция за приходите сложи за втори път на тезгяха къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев.

Първият опит за продажба се провали, тъй като поисканата цена от 600 000 лева явно се видя твърде висока на кандидат-купувачите.

При втория опит за продажба първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването, е намалена със 150 000 лева и сега е закована на 450 000 лева. Това се прави във връзка с разпоредбите на данъчно-осигурителния процесуален кодекс, според които на втория търг цената е 75% от тази на първия. 

Самият фолкпевец, който ще се раздели с имота си заради задължения към фонд „Земеделие“, не иска да коментира продажбата. „Вече не ми се говори, три години ме питат едно и също“, казва той и обещава, че щом сделката се случи, веднага ще я коментира.

Проверка на „Телеграф“ показа, че къщата, която все още приема гости, е свалила цената на нощувката от 120 на 90 лева. Стаите са с голяма спалня, но може да се добави и още едно легло, така че да нощуват трима, обясняват от мястото за настаняване.

Стаите са общо пет, а ако се наеме цялата къща, цената е 450 лева. В нея могат да бъдат настанени до 10, максимум 15 души. Отскоро къщата има и външен басейн. Тя се намира в село Мезек в Източните Родопи и е с площ 341 кв. м.

Кандидат-купувачите могат да направят оглед в периода от 25 август до 31 август. Търгът с тайно наддаване ще се проведе на 11 септември, а за участие в него до 1 септември трябва да се плати депозит от 20% от първоначалната цена, или 9000 лева.

До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд „Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнес плана. Още по време на инспекциите Мустак №1 на републиката обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Какво каза сестрата на Сандра Бълок за смъртта на половинката ѝ

Въобще и не сме подозирали, но последните три години са били истинско изпитание за Сандра Бълок, защото стана ясно, че точно от толкова време дългогодишният ѝ партньор Брайън Рандъл се е борил с тежко заболяване. Това стана ясно, вчера, 8 август, когато от семейството на 57-годишният Рандъл излязоха с новината, че той […]

Subscribe US Now