Рачков каза цялата истина за Димитър Еленов и си призна, че…

Димитър Рачков проговори с голямо чувство за своя учител Димитър Еленов, който му е показал правилния път. 

Комикът рядко дава интервюта и коментира странични хора, но този път направи изключение и разголи душата си по съвсем сериозен начин, какъвто не сме свикнали да го виждаме досега. 
„Димитър Еленов осмисли живота ми. Той ми даде посока, той ми даде пътя, запали този пламък в мен. И от първи клас си казах, че искам да стана актьор“. Това каза един от първите ученици на Димитър Еленов – Димитър Рачков, който бе сред гостите на второто издание на летния фестивал „Уъркшоп Еленов“.
„Заставам зад всичко, което е свързано с името Димитър Еленов, защото Димитър Еленов за мен е марка. Спомням си първите ми стъпки при него. Аз бях седемгодишен, когато отидох в театралната студия в пионерския дом в Бургас. И точно тази среща с Митко Еленов, който освен мой учител, смятам, че беше и мой приятел, осмисли целия ми живот“, коментира Рачков, пише БТА.

Димитър Еленов
Той разказа за първите си спомени, свързани със своя учител. „Когато се срещнах с Митко Еленов, той беше име в българския театър. Ние го гледахме като човек от сцената. Беше изключително обаятелен, изключително харизматичен и изключително строг в хубавия смисъл на думата“, каза Рачков.
Актьорът посочи, че един от важните уроци на Димитър Еленов е бил този за дисциплината. „Той ни респектираше, той ни смразяваше с поглед, научи ни на дисциплина. Но в неговите очи имаше една доброта и любов. Ние знаехме, че той безкрайно ни обича и ни приемаше като свои деца“, каза още той.
По думите му, фестивалът „Уъркшоп Еленов“ е важен, защото възпитава децата и ги учи на любов към театъра и изкуството. „Знаете колко стана материален светът в последно време, а изкуство винаги е на заден план. Но изкуството ще спаси света. Нека да не звучи като клише, просто това е истината“, коментира актьорът.
Според него, ако децата, участващи в летния фестивал, наистина се влюбят в изкуството, това ще ги спаси. „Изкуството ще им даде смисъл на живота, то ще им даде посока, то ще им даде цел. То ще им позволи да мечтаят, защото наистина когато мечтаеш, когато се бориш и полагаш усилия, всичко се случва“, каза още Димитър Рачков.

Той поздрави участниците в „Уъркшоп Еленов“ за актьорските превъплъщения, показани от тях по време на фестивала. „Имаме обща кауза, скъпи приятели. Това е любовта ни към изкуството, към творчеството. Изкуството ще спаси света. И любовта, разбира се, но изкуството в тези трудни времена винаги е водещо“, каза актьорът.
Изкуството е нещо, на което ние трябва да учим децата си от най-ранна възраст, каза депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кристина Петкова, която е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. По думите ѝ, изкуството учи децата да изразяват свободно чувствата и мислите си. „Вярвам, че и житейската философия, споделяна от Димитър Еленов, е именно тази – чрез изкуство да се възпитават по-качествени, по-добри, по-благородни хора“, коментира Петкова. Тя поздрави организаторите на фестивала за подадената ръка към децата, избягали от войната в Украйна, чрез осигуряването на превод за тях по време на събитията.
„Уъркшоп Еленов“ продължава и утре в кино „Кабана“ и „Топлоцентрала“./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Снежана Макавеева заби любовница по време на "Сървайвър", а Станилия крещи и чупи от яд на финала

Истинско шоу се разиграло зад кулисите на “Сървайвър”. Най-интересното от риалити формата е останало скрито за зрителите, а някои от участници са срещнали нови половинки във формата. И не става въпрос за Татня и Благой Георгиев, нито за Ермина и Цецо.  Запознати със случващото се зад кулисите в Доминикана разкриха […]

Subscribe US Now