Рафаел Надал е аут от Wimbledon 2024 – защо испанецът няма да играе в турнира

Рафаел Надал е доста далеч от най-добрите си години, но през последните няколко месеца феновете на испанеца са обнадеждени от завръщането му.
Е, поне до момента играта не му се получава така, както би му се искало, а ранното отпадане от Roland-Garros бе поредното разочарование. Очакванията бяха, че Надал ще вземе участие в третия за годината турнир от Големия шлем – Wimbledon.
Оказва се обаче, че тенисистът има други планове. От профилите му в социалните мрежи става ясно, че е решил да се откаже от участие в Wimbledon.
Надал пише, че с екипа му са взели решение да сложат като приоритет участието му на Летните Олимпийски игри в Париж. Испанецът смята, че смяната на настилката от клей на трева няма да се отрази добре на тялото му, особено предвид тежката контузия, с която се бори вече над година.
Олимпийските игри 2024 ще са последни за Рафаел Надал в кариерата му, като тенис мачовете ще се проведат на същите кортове, на които се играе и Roland-Garros. 
“Тъжен съм, че тази година няма да мога да изживея страхотната атмосфера на това невероятно събитие, което винаги ще бъде в сърцето ми, и да бъда с всички британски фенове, които винаги са ми оказвали голяма подкрепа. Ще ми липсвате”, пише Надал по повод отказването си от Wimbledon.
За да се подготви за Олимпийските игри, испанецът ще вземе участие в турнира Nordea Open в Швеция. “Това е турнир, в който играх в началото на кариерата си и където прекарах страхотно време както на корта, така и извън него”, завършва Надал.
Така или иначе Wimbledon не е от силните турнири за испанеца. Той го е печелил едва два пъти, за последно през 2010 г., а последният му финал там бе през 2011 г., пише Tennis Majors.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тъгува ли крал Чарлз за децата на принц Хари и Меган Маркъл

Последното посещение на принц Хари в Лондон мина без среща с баща му крал Чарлз, която така и не успя да намери време за него в натоварения си график. Отношенията между двамата отново са доста обтегнати и изгледи за помирение няма. Но това не пречи на монарха да копнее за по-близка […]

Subscribe US Now