Райна се измъкна като по чудо от войната в Израел

Буквално часове деляха Райна от началото на военните действия в Израел. Певицата бе на поклоннически туризъм в Йерусалим, Витлеем и Тел Авив, а екскурзията й приключи малко преди там да обявят военно положение и да евакуират в бомбоубежища хората.

Преди два дни България изпрати правителствения самолет и с два полета успя първа да евакуира българските граждани, които бяха блокирани на летище “Бен Гурион” в Тел Авив. За щастие Райна вече бе отлетяла далеч от полето на военните действия.
“Добре съм, на сигурно място съм, спасена съм!” – това заяви Райна в телефонно обаждане, инициирано от телевизия “Планета”. – “Може да се каже, че съм късметлийка, защото само до преди няколко дни бях толкова близо до ивицата Газа, бях и в Палестина, а сега там е истинска война. Падат бомби, хора загиват – голяма трагедия…”

Държавата Израел бе 49-та международна дестинация, която Райна посещава. Звездата на телевизия “Планета” се слави като най-голямата пътешественичка в средите на поп-фолк изпълнителите. За нея да пътува по Света е начин на живот. Точно затова и Райна избра да посрещне своя рожден ден в пътешествие и то не какво да е, а много специално, изпълнено с духовност, забулено в легенди, заредено с много надежди. И ето какво тя си пожела в Светите земи в деня на своето рождение, там където молитвите са най-силни:
“Пожелавам си здраве, дълъг и щастлив живот за мен и близките ми хора. Пожелавам си всичко важно за мен да съпътства живота ми – любов, щастие, движение, радост, музика, цвят и светлина в живота. Пожелавам си да пътувам и да опознавам света с любимите си хора…”
В Израел Райна бе истински впечатлена от Витлеем и мястото, където, според легендата е роден Христос.
“Витлеем – известен е най-вече с това, че е считан за рожденото място на Исус Христос. В чест на това събитие във Витлеем е построена базиликата „Рождество Христово“ – една от забележителностите на града. В него е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид”.
Във Витлеем църквата е от камък. Огромна стена и толкова мъничка врата в нея, че трябва да се приведеш на две за да влезеш. Нищо случайно няма тук. Наведена глава, сведено чело, защото гордостта и азът са винаги грях. Мястото, където е роден Христос, е белязано с Витлеемската звезда. За да я докоснеш трябва да коленичиш, защото за да се посветиш там, където е роден Исус, слизаш надолу, надолу, надолу…”
Но най-голяма възхита и почитание Райна изпита в Йерусалим. Певицата се разходи по стъпките, извървени от Иисус Христос в последните му земни дни. Тя бе в Гициманската градина, в Църквата на Св. Богородица, мина по Виа Долороса чак до Голгота, запали свещ и отправи молитва на Гроба Господен, докосна се до свети и свещени места.
След Израел пътешествието за Райна продължава, вече на по-спокойно и сигурно място. Коя е 50-тата дестинация за Райна ще научим съвсем скоро от нейните профили в социалните медии. У нас почитателите на хубавата песен очакват с нетърпение певицата и срещите им с нея, защото те ги зареждат с емоция, настроение и радост./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Издаде ли се Мелания за отношенията с Доналд Тръмп

Още преди да приключи президентският мандат на Доналд Тръмп се говореше, че разводът с Мелания е неизбежен и е само въпрос на време. Е, от тогава мина доста време, но двамата все още са законни съпруг и съпруга. Предположенията, че всичко е фиктивно обаче не спират и изглеждат все по-логични. В последната […]