Решетието, което Летисия и Фелипе взеха за дъщеря си

Ангажиментите на испанското кралско семейство са все повече. През тази седмица крал Фелипе и съпругата му кралица Летисия заминаха на официално посещение в Ангола. Преди това обаче с официално комюнике съобщиха за важно решение, което са взели.
Кралският двор обяви, че инфанта София – по-малката дъщеря на кралското семейство, ще постъпи да учи в UWC Atlantic. Това е престижният колеж в Уелс, където в момента учи и престолонаследницата и по-голяма сестра на София принцеса Леонор.
15-годишната София ще постъпи в колежа през учебната 2023/2024 година, като в официалното съобщение се казва, че тя успешно е преминала всички етапи по кандидатстването и одобрението да бъде възпитаник на UWC Atlantic.
Фелипе и Летисия съобщават още, че ифантата ще учи в интердисциплинарна специалност, където са покрити както точните науки, така и редица хуманитарни области като литература, езици, както и изкуства и спорт.
Цялото обучение на София в уелския колеж ще струва 74 хил. британски лири, като в официалното съобщение на кралския двор се казва, че Фелипе и Летисия ще го платят със средства от годишната си издръжка, отпусната им от държавата, пишат Hola.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Паника в "Сървайвър" заради бомба на летището!

Сигналът за бомба на Летище София предизвика истинска паника и сред участниците в тазгодишния сезон на “Сървайвър”, който тази сутрин по план трябваше да отпътуват за екзотична Доминикана. Както стана ясно днес, сигнала е подаден малко след 8:30 сутринта, като в такива ситуации обикновено се викат отряд барети, извършват се […]

Subscribe US Now