С какво Юсеин Болт иска да остане в историята

Юсеин Болт все още държи световните рекорди за спринт на 100 и 200 метра, с които си спечели титлата “най-бързият човек в историята”.
Скоро друг лекоатлет може и да го измести от първото място и явно осъзнавайки това, Юсеин вече има амбициозен проект, с който да си гарантира, че ще остане запомнен в историята.
Идеята му е свързана с така характерната за него победна поза. Вероятно всички я знаем – Юсеин Болт, изпънат назад, насочил ръцете си нагоре, посочвайки към небето. След спечелване на златни медали и поставяне на световни рекорди той никога не е пропускал да я демонстрира.
Очевидно и доста се гордее с нея, защото миналата седмица, на 17 август, Юсеин е подал молба изображение с неговата победна поза да стане търговска марка с лого.
“Имайки предвид, че Болт вече не се състезава, е логично да иска да разшири бизнес империята си”, казва американският адвокат Джош Гербен пред BBC.
Можем да очакваме, че логото ще бъде поставяно на най-различни предмети като дрехи, бижута и обувки, но и на места – ресторанти и спортни барове например.
Очаква се и тепърва да разберем дали този опит да си издейства търговска марка на Юсеин ще му се получи. То и преди е подавал заявление за регистрация на подобна търговска марка, но преди цели 12 години. А оттогава е изминало наистина много време и молбата е вече изтекла съгласно законодателството на САЩ.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето го Васко Жабата като попова лъжичка! Изплува уникално ретро ВИДЕО с култовия хит

Едва ли е останал човек в България, който да не е чул култовата кръчмарска песен “Комбайна вършачка” с лирическия герой Васко Жабата. По неведоми пътища парчето превзе социалните мрежи и се превърна в хит не само у нас, но и на Балканите.  И макар че вече навсякъде беше съобщено, че […]