Щедрото дарение на Илон Мъск

Когато миналата година Илон Мъск купи Twitter за “скромната” сума от 44 милиарда долара, той каза, че компанията е близо до фалит. Самият Мъск обаче не след дълго бе разкритикуван от инвеститори на Tesla, че прекарва твърде много от времето си, фокусиран върху опитите си да “съживи” Twitter.
“Натоварването ми напоследък се увеличи доста”, не крие милиардерът. Освен това той споделя, че е нужно новата му компания да бъде стабилизирана, както и да ѝ се намери друг изпълнителен директор, който да я управлява. И то още в рамките на тази година, категоричен е Илон Мъск.
Докато обаче той активно се занимава с трите си големи компании – Twitter, Tesla и SpaceX, явно не е пропуснал да допринесе и към благотворителността.
Само през изминалата година Илон Мъск е дарил акции от Tesla на стойност почти два милиарда долара, като в декларацията до американските регулатори получателят или получателите на дарението не са посочени. Според същия този документ дарението е направено между август и декември 2022 г.
На Илон Мъск обаче благотворителността явно не му е чужда и това не е първият път, когато дава акции на Tesla за подобна дейност. През 2021 г. той е дарил акции на стойност около 5.74 милиарда долара, припомня BBC.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Блага от "Ергенът" нагорещи мрежата от Бали с тези СНИМКИ 18+

Много скоро новия сезон на “Ергенът” започва, а с него и новата порция сексапил, интриги и удари под кръста в преследване на голямата цел – вниманието на най-желания тв ерген у нас. Някои от участничките в първия сезон обаче, явно искат да се конкурират за вниманието в социалните мрежи, макар […]

Subscribe US Now