Употребява ли наркотици Илон Мъск

Освен един от най-богатите хора на планетата, Илон Мъск е и сред известните личности с най-провокативно поведение. Един от най-скандалните му моменти е от гостуването му в епизод от подкаста на Джо Роугън, в който милиардерът си позволява да пуши марихуана.
Това обаче далеч не е първият случай, за който се знае, че Мъск е употребявал вещества. Според източници той е прибягвал до кетамин, като се твърди, че използването му е свързано с лечение на депресия.
Сега, в нов доклад на The Wall Street Journal пък се посочва, че Илон Мъск е демонстрирал притеснително поведение по време на среща със служители на компанията си SpaceX.
Според изданието милиардерът е закъснял с почти един час, а когато в крайна сметка е пристигнал, е бръщолевел и завалял думите си докато говори. Твърди се също, че когато е излязъл на подиума, Мъск не се е държал адекватно, а неловко и дори притеснително и се е наложило президентът на SpaceX Гуин Шотуел да го замести, за да довърши срещата.
Поведението на собственика на компанията обаче тревожи колегите му, които смятат, че то е предизвикано от употребата на наркотици. По-конкретно става въпрос за LSD, кокаин, екстази и кетамин. Като свои източници от The Wall Street Journal посочват запознати със случая, а в материала на изданието пише още, че ръководителите на няколко от компаниите на Илон Мъск са се опитвали да му помагат да се бори с проблема.
Освен личното му здраве, притеснителното поведение на милиардера застрашава и бизнесите му. Според доклада незаконната употреба на наркотици от страна на Мъск излага на риск близо един трилион долара в активи, държани от инвеститори, както и около 13 000 работни места, а дори и бъдещето на американската космическа програма.
Въпреки че милиардерът досега не е коментирал случая, адвокатът му Алекс Спиро е побързал да го защити. По думите му разказаното за това как е протекла срещата е абсолютна лъжа и може да бъде потвърдено от присъстващите.
Освен служители на SpaceX, от Tesla също са подозирали Илон Мъск в употребата на наркотици. Така например според членове на борда на компанията той е бил под въздействие, когато през 2018 г. написа в X (преди Twitter), че иска да я направи частна.
С това Илон Мъск не само шокира акционерите, но предизвика и разследване и си навлече глоби в размер на 40 милиона долара, припомня Business Insider.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бъдещите крал и кралица на Дания с повод за празник

На 14 януари кралица Маргрете ще отстъпи трона си на престолонаследника – свой син Фредерик. Така Дания – а и светът – ще се сдобият с първата си кралица от австралийски произход в лицето на принцеса Мери. Малко преди това обаче двойката има друг повод за празнуване – най-малките им […]

Subscribe US Now