Какво да очакваме от “Батман” с Робърт Патисън

Точно както често го правят някои режисьори, и ние този път започваме отзад напред. За целта се връщаме до началото на 2019 г., когато Бен Афлек обяви, че се отказва от ролята на Батман.
По онова време въобще не беше ясно на кого той ще предаде щафетата, но пък се знаеха две неща: че нов филм за Брус Уейн се подготвя и че режисьор ще бъде Мат Рийвс (филмите за “Зората на планетата на маймуните”, 2014 г., “Войната за планетата на маймуните”, 2017 г.).
Около половин година по-късно се появиха и първите слухове, че новият Батман е намерен и той се казва Робърт Патисън. За роля, в която освен вече споменатия Афлек, сме виждали Крисчън Бейл, Джордж Клуни, Майкъл Кийтън, Вал Килмър и Адам Уест, актьорът, добил популярност като Едуард в “Здрач”, ни се видя недостатъчно убедително подходящ. И такова беше мнението на повечето хора.
Но пък явно Май Рийвс – човекът, който сяда не само на режисьорския стол, но е замесен и в писането на сценария на “Батман”, е бил напълно убеден в избора си. Нещо повече, в различни интервюта Рийвс казва, че още когато е писал сценария, си е мислел именно за Робърт Патисън като Батман.
И така, три години по-късно, когато “Батман” най-после е по кината, виждаме и разбираме защо режисьорът е бил прав. А казваме най-после, защото пандемията спъна сериозно и този филм. След няколко месеца прекъсване заради COVID-19, екипът се върна на снимачната площадка, но след едва един работен ден всичко отново спря, защото се оказа, че не кой да е, а самият Батман е с положителен тест.
Но всичко това вече няма значение, защото крайният резултат е налице. И той е доста впечатляващ. Бързаме да уточним, ако някой все още не е разбрал от трейлърите, че “Батман” на Мат Рийвс няма почти нищо общо със супергеройските филми на Marvel.
Не, този филм може и да не е категоризиран като 18+ (макар и да мислим, че би се получило страхотно), но е много мрачен, много истински и много завладяващ. С две думи, доближава се до визията на Кристофър Нолан.
В “Батман” виждаме Брус Уейн в няколко светлини. Едната, тази на човек, който просто търси отмъщение, раздавайки правосъдие в потъналия в престъпност Готъм. Другата обаче е на следовател, защото едно убийство го вкарва в играта на Гатанката (Пол Дано) – човек, който оставя серия от улики, шифъри и гатанки, разбира се, след себе си.
И така, на Батман му се налага да бъде находчив и прозорлив, за да спре серията от убийства и да намери кой е отговорен за тях. И ако останахме приятно изненадани и впечатлени от Робърт Патисън като Батман, то същото важи и за Зоуи Кравиц.
Актрисата влиза в ролята на Селина, позната като Жената котка, и буквално краде всяка една сцена, в която я виждаме. Пол Дано като Гатанката и Колин Фарел като Пингвина (макар и трудно разпознаваем) също трябва да бъдат поздравени за играта и присъствието си на екран.
Като цяло, разбираме всички положителни коментари за филма и от критици, и от зрители, но трябва да предупредим, че всеки, който иска да гледа “Батман”, трябва да се подготви да прекара поне три часа в салона.
“Батман” е по кината от 4 март

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Коварна болест сваля Белослава от сцената и я прави сервитьорка в САЩ СНИМКИ

Певицата Белослава е имала много труден момент в кариерата и живота си, за който със сигурност ще си спомня цял живот, нищо, че от тогава досега са минали доста години. Изпълнителката скоро отбелязва 22 години на сцената и ще ги отпразнува с книга, концерт и нов албум с работно заглавие […]

Subscribe US Now