След удара по главата – какво се случва с Новак Джокович след инцидента с бутилката

Новак Джокович е неузнаваем от началото на година. От доминиращата му игра няма и помен, а достатъчно красноречиво за формата му говори фактът, че до момента все още не е спечелил трофей.
Това определено не е нещо, с което един от най-добрите тенисисти е свикнал. Все пак говорим за човек, който е спечелил 24 титли от турнири от Големия шлем – повече от всеки друг в историята.
Изминалият уикенд бе доста тежък за Новак Джокович, защото той първо претърпя много неприятен и опасен инцидент, а след това отпадна от Internazionali BNL d’Italia.
Въпросният инцидент се случи след победата на сърбина над Корентен Муте. Докато даваше автографи, метална бутилка за вода падна от трибуните върху главата му. На следващия ден той показа чувство за хумор, отивайки на тренировка с каска.
Очевидно обаче ударът по главата не е бил толкова безобиден и му се е отразил негативно. След като отпадна от Internazionali BNL d’Italia Новак Джокович даде малко повече подробности около състоянието си. Сърбинът казва, че след инцидента е имал главоболие, успял е да се наспи, но въпреки това се е чувствал някак различно.
“Начинът, по който се чувствах на корта днес, беше сякаш друг играч е влязъл в обувките ми. Просто без ритъм, без темпо, без какъвто и да е баланс на нито един удар. Малко е притеснително”, разяснява Джокович.
Тенисистът казва, че се е чувствал като напълно различен играч и това го притеснява, ето защо ще направи всички необходими медицински изследвания, пише Eurosport. Следващият турнир от Големия шлем, който се задава, е Roland-Garros, на който сърбинът залага големи надежди да се върне към трофеите.
Новак Джокович обаче до момента е изиграл едва шест мача на клей и определено няма кой знае колко добра подготовка за Roland-Garros. Но сме виждали и друг път да печели в трудни ситуации.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо големите модните брандове са отказали да обличат Зендая

Ако има звезда, която всеки път очакваме с любопитство да видим на червения килим, то това е Зендая. В последните две години тя буквално разцъфна в една от най-интересните за наблюдение в стилистично отношение актриси. Покрай ролята й в двете части на “Дюн”, а последно и тази в “Претендентите”, се […]

Subscribe US Now