Соло плановете на принц Уилям

Миналата седмица се оказа трудна за британското кралско семейство – малко след като Сара Фъргюсън беше диагностицирана с рак на кожата, а Кейт Мидълтън – изписана от болница след стомашна операция, крал Чарлз се оказа болен от рак.
Близките му веднага застъпиха по основните му публични ангажименти – принцеса Ан раздава отличия в Уиндзор, а принц Уилям участва в благотворителна вечеря. Освен с това обаче, престолонаследникът продължава да работи и по собствените си проекти.
Уилям обяви, че следващото издание на Earthshot Prize – наградите, основани от него, които отличават постижения в сферата на иновациите в полза на природата, ще се състоят в Кейптаун през ноември.
След трите си издания до момента – в Лондон, Бостън и Сингапур, за първа година наградите ще се връчват в Африка. В официалното съобщение на наградите се казва, че на континента се случват много и вълнуващи иновации в сферата на опазването на природата.
От 2500 финалисти на Earthshot 2024 400 идват от Африка. 15-те номинирани ще бъдат обявени по-късно през годината, а петимата победители ще получат по 1 милион британски паунда за реализиране на проектите си.
Големият въпрос остава дали през ноември принц Уилям ще пътува до Кейптаун в компанията на съпругата си Кейт Мидълтън. Тя не присъства на изданието на Earthshot Prize в Сингапур през 2023 г., защото беше заета с децата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ново попълнение в семейството на Амал и Джордж Клуни

Неведнъж сме казвали, че Амал и Джордж Клуни са двойка за пример. Освен талантливи и успешни в професиите си, както и много влюбени едни в друг, те изглеждат и невероятно отдадени на семейството си. Освен за шестгодишните си близнаци Ела и Александър обаче, двойката се грижи и за любимите си […]

Subscribe US Now