Страда ли от деменция Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изглежда забрави името на собствената си съпруга. Той допусна грешка, на базата на която един експерт предупреждава, че е “първи признак” на деменция. Докато говори на Conservative Political Action Conference, 77-годишният Тръмп приветства съпругата си от 18 години, като след това нарича Мелания “Мерседес”.
Той казва: “О, вижте тази Мерседес, много е добра.” Гафът привлича широко медийно внимание, тъй като дискусиите относно паметта както на Тръмп, така и на президента Джо Байдън нарастват преди изборите през ноември.
Тъй като и двамата мъже са изправени пред въпроси дали просто не са твърде стари, за да бъдат отново президенти, един политически професор казва, че когнитивният спад на Тръмп е “по-очевиден” от този на Байдън.
Пол Куирк, професор по политология в Университета на Британска Колумбия в Канада, казва пред Newsweek как сивата коса и бръчките на Байдън са били мишени за атаки на републиканците. “От гледна точка на кампанията, възрастта на Байдън трябва да е по-малък проблем от по-очевидния когнитивен упадък на Доналд Тръмп, проявяващ се в неясен говор и груби, повтарящи се грешки в предизборните митинги след митинги.”
Куирк смята, че Байдън ще се оправи, ако бъде преизбран по-късно тази година и възрастта му няма да “компромитира представянето му като президент”. “Той беше, ако не друго, изненадващо ефективен от гледна точка на политиката”, казва Куирк. Metrooбаче припомня, че е изготвен доклад на специалния прокурор, който привлича вниманието към “проблемите с паметта” на Байдън, като се цитират случаи, в които лидерът на демократите бърка дати и дори забравя кога е бил вицепрезидент.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето това е "Автомобил на годината" в Европа за 2024 г.

В края на миналата година беше обявен краткият списък с номинираните за “Автомобил на годината” в Европа. Днес, 26 февруари, на автомобилния салон в Женева беше обявен и големият победител. След като журито, съставено от 58 автомобилни журналисти от 22 страни, е гласувало, се оказва, че най-много точки отиват при Renault Scenic […]

Subscribe US Now