Страната с най-много отвличания в света е в Европа

Глобалната туристическа индустрия, основен играч в световната икономика, е изправена пред огромно препятствие поради престъпно поведение и отвличания на някои туристически места. Туристите са склонни да избягват места с по-големи рискове за сигурността, което води до намаляване на пътуванията и туристическите операции, което в крайна сметка нанася щети на индустрията.
Събитията в Хаити и Мексико демонстрират сериозността на този проблем, като отвличанията стават все по-чести в тези региони. Неблагоприятните последици достигат по-далеч от туризма, засягайки икономиката на нацията и източниците на доходи на тези, които зависят от индустрията.
Въпреки трудностите, индустрията на пътуванията и туризма си проправя път назад от ефектите на коронавируса и се очаква да се върне на предишните си нива. Струва си да се отбележи, че по-малко известните африкански и азиатски страни са се превърнали в привлекателни дестинации и различни туристически категории като културен, художествен, приключенски и културен туризъм допринасят за този растеж.
Категорията “Исторически домове” на Airbnb, която отклонява резервациите далеч от пренаселените туристически горещи точки в Европа, е пример за преминаването към туризъм с наследство. Луксозният туризъм също се разширява, както се вижда от трансформацията на Мадрид за привличане на пътници от висок клас.
Като се има предвид сегашното развитие на туризма, от първостепенно значение е да се разпознаят проблемите на престъпността и отвличанията. За да разберат по-добре сериозността на ситуацията, от списание CEOworld правят списък на страните с най-висок процент на отвличания според UNODC (Службата на ООН по наркотиците и престъпността). Това класиране е организирано с държави във възходящ ред въз основа на техния процент на отвличания на 100 000 жители, както съобщава UNODC.
Ето кои са 10-те държави с най-висок процент на отвличания в света за 2023 г:
В някои случаи бедността и други социални проблеми са в основата на престъпната дейност, докато в други държави транснационалните престъпни организации се възползват от стратегическото им местоположение.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Неочакваното признание на Иванка Тръмп

Иванка Тръмп не е от хората, които обичат да споделят кой знае колко много за личния си живот, но понякога проявява моменти на слабост и разкрива интересни подробности. От профила ѝ в Instagram например разбираме, че дъщерята на Доналд Тръмп живее не само със съпруга си Джаред Къшнър и трите […]

Subscribe US Now