Студентка на 51г.: Нелина записа висше, ето каква специалност е избрала

Нелина стана студентка в Благоевград. Певицата е първокурсничка в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Това се похвали самата тя, ден след 51-ия си рожден ден, правейки равносметка за живота си.

„Имам прекрасни хора до себе си. Това ме прави истински щастлива. Миналата година празнувах юбилей и след него си дадох малко творческа почивка, но за тази 2022-ра съм решила и подготвям няколко нови песни. Време е за моето завръщане на попфолк сцената. Обмислям да издам и следващ фолклорен албум, който ще е седми поред в този жанр и първи, откакто съм самопродуцираща се изпълнителка“, разкрива Нелина пред „Телеграф“.

Тя е горда и от факта, че е успяла да сбъдне една от най-големите си мечти, а именно да бъде студентка. „Към дадения момент най-щастлива ме прави това, че следвам в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и най-после осъществявам една моя съкровена мечта. От години исках, но не намирах време да запиша висше образование, чрез което да добия още повече широки знания в областта на любимото ми изкуство – музиката. Причината да съм студентка е, че знам, че мога още много и се доверих на изключителни преподаватели. Щастлива съм, че съм в курса на доц. д-р Бинка Добрева“, разказа изпълнителката на вечния хит „Бял мерцедес“.
Нелина – Нели Николова, е част от вокална група „Песнопойци“, която е съставена от студенти от първи и втори курс на ЮЗУ – Благоевград, специалност „Педагогика на музикалното изкуство“ и „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, катедра „Музика“ с ръководител доц. д-р Бинка Добрева. Тя участваше и в последния концерт на групата, състоял се на 31 януари, след като през ноември месец миналата година беше гост-изпълнител на концерт в Правно-историческия факултет в ЮЗУ./show.blitz.bg
 

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now