Тайната за най-ефективния планк

Планкът е сред най-ефективните упражнения, тъй като с него тренираме няколко мускулни групи едновременно. Най-добри резултати обаче можем да постигнем само ако го изпълняваме правилно.
И за това си има тайна, която може да направи тренировката ни най-пълноценна.
Оказва се, че ключова при планка е продължителността. Веднъж щом сме усвоили правилната позиция, трябва да обърнем внимание и колко всъщност успяваме да се задържим в нея. Ако пренебрегнем този фактор, няма как да очакваме, че сме направили тренировката си по най-добрия начин.
За да извлечем максималното от планка, е нужно да задържим позицията за 10 секунди до една минута.
Въпреки че времето не е точно определено, не бива и да се стремим да изпълняваме упражнението за възможно най-дълго. Точно това е и тайната.
А обяснението звучи повече от логично. Да запазим правилната позиция е основната цел. Щом усетим, че мускулите ни вече поддават на натоварването и я развалят, значи е време за почивка.
Затова съвсем спокойно можем да започнем с по-кратки серии, като с времето ще укрепнем достатъчно, за да изпълняваме упражнението и за по-дълго, пише Women’s Health.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Радина Думанян се съблече СНИМКИ 18+

Радина Думанян, която в момента гледаме в образа на Рая, по-малката дъщеря на Константин Шейтанов (Емил Марков) в сериала “Лъжите в нас”, откри сезона и определено успя да нагорещи с един замах страстите. Актрисата накара фенове и последователи в социалните мрежи да се препотят пред мониторите, защото свали дрехите и […]