Том Харди и Шарлот Райли – една любов от снимачната площадка на “Брулени хълмове”

Не са толкова много двойките, които могат да се похвалят с факта, че се запознават на снимачната площадка на хитов телевизионен сериал. Но актьорите Том Харди и Шарлот Райли могат. Те се срещат през 2009 г., докато се превъплъщават в образите на Кати и Хийтклиф от класическата творба “Брулени хълмове” на Емили Бронте.
Само година по-късно Харди предлага брак на Райли, макар и да минават цели две години, докато застават пред олтара. На въпроса на Elle защо се бавят толкова, Харди категорично казва: “Мога да я чакам колкото е нужно”.
2014 г. двойката се врича един на друг на интимна церемония, на която присъстват само семейството и близки приятели, както и синът на Харди, Луис Томас, от предишната му връзка. През 2015 и 2019 г. съответно Харди и Райли разширяват семейството си първо с дъщеря, а след това със син.
И колкото популярен е Том Харди, значително по-малко се знае за неговата половинка. Ето защо от People споделят някои основни факти от живота и кариерата на Райли.
Шарлот Райли е израснала в Тисайд в Североизточна Англия, като най-малкото от три деца. Учи в Лондонската академия за музикално и драматично изкуство, както и в парижкото училище за клоуни Ecole Philippe Gaulier, сред чиито възпитаници са и актрисите Ема Томпсън и Хелена Бонам Картър.
Първият пробив в киното на Райли е през 2009 г. с ролята на Катрин в “Брулени хълмове”, където си патрнира с Харди. Същата година двойката отново играе заедно в драматичния сериал The Take. Има участия и в множество други телевизионни сериали и продукции.
След като самата тя става родител, Райли създава компания, наречена WonderWorks, която осигурява грижи за децата на хората, които работят на снимачната площадка. И както актрисата сама обосновава в уебсайта целта на компанията си: “непоколебимата отдаденост към филмовия занаят често изисква да се направи мъчителен избор – да бъдеш част от филмовото семейство или да имаш свое собствено семейство.”
Така актрисата е изцяло ангажирана към проблемите в кино индустрията, с които се сблъскват най-вече жените, според нея.
В интервю за Grazia от 2021 г. Райли обсъжда необходимостта именно индустрията да подкрепя работещите жени по време на тяхното майчинство. “В момента нашата индустрия процъфтява. И ние се нуждаем от възможно най-много хора, от които да избираме”, сподели тя. “Затова в създаването на филмите трябва да участват повече жени – като актьори, режисьори, продуценти. Но за да се случи това, те трябва да бъдат подкрепяни, когато преминават през една от най-големите промени в живота си, каквато е майчинството.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ново начало за Гришо след раздялата с Мадалина

Напоследък емоциите при Григор Димитров са на двата полюса. Преди повече от месец за пръв път се заговори, че двамата с последната му половинка Мадалина Геня са разделени. Скоро след това получихме и потвърждение. A на фона на любовното разочарование родният тенисист записа няколко победи, за да превърне 2023 в […]

Subscribe US Now