Това са най-красивите мъже в света (според науката)

Красотата на хората отдавна е обект на интерес за учените. И докато стандартите варират в различните култури, проучване от 2020 г., проведено от пластичния хирург Джулиан Де Силва, идентифицира специфични физически качества, които обикновено се смятат за привлекателни при жените.
Използвайки златното сечение, д-р Де Силва оценява чертите на лицето на жени знаменитости, за да определи цялостното им естетическо съвършенство. 
За да открие “самото съвършенство”, Де Силва измерва устните, носа, брадичката, челото и челюстта на стотици известни личности. Тогава пластичният хирург стигна до заключението, че Бела Хадид е най-близо до идеалното съотношение с 94.35%.
А сега е време да разберем и кои са известните личности мъже, които имат перфектни лица на базата на същото това златно сечение и проучването на д-р Джулиан Де Силва, предоставени от Bright Side.
9. Райън Гослинг – 87.48%
Райън Гослинг, най-известен с ролята си в “Тетрадката” и “Барби”, е олицетворение на холивудски сърцеразбивач. Той е известен със своята триъгълна форма на лицето, дълбоки сини очи и спокойно отношение. Въпреки това, според златното сечение, носът и брадичката му са най-добрите му черти.
8. Идрис Елба – 88.01%
Заради своите 88.01% Идрис Елба се нарежда на осма позиция в класацията, което дължи най-вече на очите си.
7. Дейвид Бекъм – 88.96%
Дейвид Бекъм е известен с красивия си външен вид. Той има симетрично лице, силна линия на челюстта и високи скули, всички от които обикновено се възприемат като привлекателни черти. Въз основа на оценката на златното сечение основата на носа и ширината на устните му са едни от най-добрите му характеристики, получавайки резултат от 88.96%.
6. Хю Джакман – 89.64%
Шести е Хю Джакман, най-вече заради разположението на носа, което обаче не може да компенсира несъвършенството при разстоянието между устните и очите.
5. Джордж Клуни – 89.91%
Не може да се отрече, че Джордж Клуни има страхотен външен вид, който му придава непринуден чар, отличавайки го от другите мъже. Въпреки това, според изчисленията, най-непривлекателната му черта е челото.
4. Брад Пит – 90.51%
Колкото и изненадващо да е, Брад Пит е на четвърто място, благодарение на разположението на очите си, за сметка на носа му обаче.
3. Брадли Купър – 91.08%
Трети е Брадли Купър с неговите 91.08% и то най-вече заради разположението на очите, устните и брадичката.
2. Хенри Кавил – 91.64%
На второ място е Хенри Кавил. А до тази висока позиция го води главно челото му.
1. Робърт Патинсън – 92.15%
Носителят на титлата най-красив мъж в света според науката е не друг, а Робърт Патинсън. Той заема челното място, благодарение на своите класически оформени черти и линия на челюстта, с която изглежда така, сякаш може да реже стъкло.
Според пластичния хирург Джулиан Де Силва чертите на Робърт Патисън – очи, вежди, нос, устни, брадичка, челюст и форма на лицето, се доближават най-много до мярката за физическото съвършенство. Разбира се, устните му не са толкова пухкави, колкото някои биха искали, но никой не е перфектен, нали…

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Алиша Кийс в 23 факта

Днес, 25 януари, рожден ден празнува американската изпълнителка, музикант и текстописец Алиша Кийс. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now