Когато Скорсезе изпревари Спиблърг

Вчера, 23 януари, бяха обявени номинациите за наградите Оскар и както винаги не липсваха изненади. А дали ще има още по-големи, ще разберем на 10 март, когато се проведе и церемонията по връчването на статуетките.
Каквото и да се случи обаче е ясно едно – Мартин Скорсезе е над всички живи режисьори, когато стане дума за номинации за все още най-престижната награда в света на киното.
81-годишният Скорсезе получи номинация в категорията за най-добър режисьор за работата си по “Убийците на цветната луна”. А това се оказа негова 10-та номинация в тази категория, пише The Hollywood Reporter.
Никой друг режисьор няма повече номинации от Мартин Скорсезе до момента, като на второ място – с девет, остава Стивън Спилбърг. Но любопитното е, че до момента режисьорът е печелил само един път Оскар и то преди почти 18 години за филма “От другата страна”.
От своя страна, Спилбърг е печелил два пъти статуетката – за “Списъкът на Шиндлер” (1994 г.) и “Спасяването на редник Райън” (1999 г.). Иначе по брой номинации Уилям Уилър е номер едно. Той е получил 12 номинации в кариерата си и е спечелил три пъти Оскар.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тайните послания, изписани върху обувките на Коко Гоф

След изключително драматичен мач срещу Марта Костюк Коко Гоф продължава напред и е само на крачка от финала на Australian Open. За първи път в кариерата си американката достига до тази фаза на турнира и е напълно нормално всички да гледат към нея. А Гоф се е погрижила да има какво […]

Subscribe US Now