Туристическият сайт на Община Варна получи приз от национален конкурс

Официалният туристически сайт на Община Варна – VISIT.Varna.bg, спечели голямата награда  в осмото издание на националния конкурс Read & Travel („Чети и пътувай“) в категория „Професионални туристически сайтове“ на Международното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. Конкурсът е част от програмата на изложението, което е единственият специализиран форум за културен туризъм у нас, съобщиха от общинската дирекция „Туризъм“.

 

От 1 юли 2020 г. VISIT.Varna.bg е с изцяло нова визия, рубрики, снимки и видео материали. Сайтът се поддържа на шест езика: български, английски, руски, немски, френски и румънски. Специално място е отделено на рубриките: забележителности, транспорт в и около града, атракции, музеи, храмове, паркове, галерии, арт пространства, възможности за спорт с богат снимков и видео материал. Към настоящия момент в сайта са публикувани над 600 авторски снимки и над 100 тематични видеа, собственост на Община Варна. Специално за сайта е разработен технически модул „Туристически маршрути“. През м.г. VISIT.Varna.bg достигна ayдитоpия от 11 милиона уникални посетители, само за 6-те месеца от стартирането си и след извършената оптимизация той отчете над 8 милиона посещения.

 

 

Next Post

220 състезатели участват в Европейското първенство по ветроходство

Във Варна беше открито Европейското първенство по ветроходство в клас ILCA. 220 състезатели от 45 държави се впускат в битка за европейското злато в двата олимпийски класа ILCA 6 и ILCA 7. Това се явява първо сериозно състезание за новия олимпийски цикъл и в него се впускат както участници с […]