Украинският модел, който ще съди фестивала в Кан заради насилие

Филмовият фестивал в Кан може и да приключи преди седмица, но за него все пак ще се говори още известно време. И за съжаление един от поводите, който се превърна в проблем и най-вероятно ще има развитие, далеч не е приятен за организаторите на събитието.
Припомняме, че няколко известни личности вече изразиха недоволството си заради грубото отношение на една от охранителките на събитието.
Първо стана ясно, че певицата Кели Роуланд се е оплакала, като дори е намекнала, че държанието на бодигардката се е дължало на расизъм. След нея своето недоволство изрази доминиканската актриса Масиел Таверас, която е била пришпорена да се качи по стълбите, докато все още е разгъвала шлейфа на роклята си. Третата звезда, за която пък се споменава, че си е отнесла арогантно поведение от служителката, е южнокорейската актриса и певица Юна.
С това обаче неприятните случки с въпросната охранителка не приключват. Последната личност, която разкрива, че е имала пререкание с нея, е украинският модел Сава Понтийска.
Тя споделя, че ѝ е било попречено да влезе за прожекция на филма Marcello Mio по насилствен начин. След случката моделът, която е и водеща на FashionTV, публикува кадри, на които се вижда какво точно се е случило.
Досега видеото, което е качено и в TikTok, е натрупало повече от 16 милиона гледания. В него се вижда, че след като вече е изкачила стъпалата, украинката е била приклещена в хватката на охранителката, явно за да ѝ попречи да влезе. Няколко секунди Понтийска се опитва да се отскубне, като едва не пада на земята и прави опит да слезе обратно по стълбите. Спряна е обаче от няколко охранители, които са я заградили, а след това са я изтикали да влезе вътре.
Пред BBC моделът разказва, че се е опитала да избяга от “мечешката прегръдка” на бодигардката, защото се е уплашила.
“Тя се опитваше да ме бутне вътре, така че никой да не може да види какво прави с мен. След това ме изрита през задната врата”, допълва още тя.
По думите на Сава Понтийска не е направила нищо нередно, за да предизвика подобно отношение и е имала билет, за да влезе на прожекцията. Заради грубото държание на бодигардката се е опитала да се свърже с организаторите, за да поиска извинение, но така и не е получила такова.
Украинският модел казва, че като следваща стъпка вече е подала жалба срещу организаторите на филмовия фестивал в Кан. Нейните обвинения са за “физическо насилие и психическа вреда”. Освен това допълва, че случката е накърнила репутацията ѝ и иска обезщетение от 100 000 евро.
Към момента организаторите на фестивала в Кан не са отговорили на исканията за коментар.
Събитието е известно със строгите си правила на червения килим. След случките от изминалата седмица репортер на The Hollywood Reporter е казал, че повечето присъстващи постоянно са били пришпорвани да изкачват стълбите или да минават по червения килим.
“В по-голямата си част работата на охраната е да поддържа движението на трафика и да накара всички да седнат по местата си до планираното начално време”, допълва още Крис Гарднър от The Hollywood Reporter.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Вера Уанг отново по бански на 74 - какви коментари предизвикаха новите й снимки

Докато някои хора имат притеснения да се появят по бански на плажа, други не изпускат възможност да демонстрират форми. Разбира се, това зависи и от физическите ни дадености, но и от начина, по който се възприемаме. И докато за някои на 74 вече си стар, за други, като Вера Уанг, […]

Subscribe US Now