Забраната, която Елизабет е наложила на Уилям и Хари

Коледа винаги е била свързана с това семейството да се събере заедно около трапезата, за да отбележи празника. Не точно такива са били правилата във Викторианска Англия, които явно са останали да се спазват съвсем до скоро.
Принц Уилям и принц Хари не са имали правото да се хранят с родителите си принц Чарлз и принцеса Даяна на коледния обяд. Вместо това братята са били отпращани в детската стая, където е бил сервиран обяда и на братовчедите им.
Там всички деца са били наглеждани от детегледачка, докато родителите им са се наслаждавали на тържествена коледна трапеза, подредена с най-специални кралски порцелан и сребърни прибори.
“Децата винаги са се хранели в детската стая докато пораснат достатъчно, за да се държат подобаващо на масата за хранене”, коментира бившият кралски готвач Дарън Макгрейди пред Hello. Той допълва, че Елизабет Втора по никакъв начин не е възприемала идеята за високо детско столче “с бебе, което пищи и разхвърля храна”.
“Това е викторианското образование. Мястото на децата е в стаята им, където гувернантката да се погрижи за тях. Нещо като модерна версия на “Имението Даунтаун”, коментира Макгрейди. Дали крал Чарлз и Камила продължават да спазват това правило не е ясно.
Затова пък е известно, че и до днес на коледния обяд се сервира съвсем традиционно меню – пълнена пуйка с печени картофи, картофено пюре и брюкселско зеле. Десертът е традиционният пудинг, който има и детска разновидност с плодове и марципан, уточнява готвачът.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Петъчна доза сексапил

Дойде и този петък от годината, който се оказва последният преди Коледа. Напълно нормално е мислите ни вече да са насочени или към пътуване, или към срещата с близките. Но понякога и от двете много бързо и лесно можем да се изморим. Ето защо е хубаво да има къде и как […]

Subscribe US Now