Започнаха ли да се повтарят Чарлз и Камила

Измина повече от година, откакто Чарлз е новият монарх на Великобритания. Официалната му коронация пък беше на 6 май, но – колкото и да е странно, тържествата, свързани с нея, още не са напълно отминали.
На 18 октомври кралят и съпругата му Камила за пореден път отпразнуваха коронацията с официална вечеря в Меншън в Mansion House. Тя целеше да отбележи работата на администрацията на Лондон, както и на Livery Companies – организация на над 100 стари и по-нови търговски предприятия в града.
Това е традиция, която датира от 1689 г. и продължава да се спазва и до днес от новия монарх на Острова. Част от нея е и церемонията на Перления меч – кметът на Лондон дарява перлен меч на краля, след което кралят му го връща като знак за властта, която кметът има, когато кралят е далеч.
Елизабет Втора също изпълнява церемонията на Перления меч малко след коронацията си през 1953 г., както и през 1977 г. и 2022 г. като част от юбилеите си. Именно с корона на покойната кралица беше украсила главата си и Камила, пишат People.
Настоящата кралица носеше тиарата Girls of Great Britain and Ireland, носена многократно от Елизабет Втора – тя дори е изобразена с нея на някои от банкнотите и монетите на държави от Общността на нациите. Камила беше избрала и диамантена огърлица, принадлежала на кралицата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Елизабет Хърли с нова провокация по бански

За Елизабет Хърли сезоните нямат значение – може горещите летни дни да са отминали, а есента смело да пристъпя с хладно и дъждовно време на Острова, но нищо не може да спре Лиз да се снима по бански. Защото на 58 тя продължава да изглежда зашеметяващо и да е основният […]

Subscribe US Now