Защо датската принцеса пропусна погребението на кралицата

На погребението на кралица Елизабет на 19 септември в Уестминстърското абатство в Лондон присъстваха монарсите на много европейски и световни държави. Сред тях беше и датската кралица Маргрете заедно със сина си принц Фредерик.
Изненадващо обаче съпругата на Фредерик отсъстваше.
Става ясно, че около поканата на принцеса Мери за погребението на кралицата е имало сериозно объркване. На 13 септември датският кралски двор съобщи, че на събитието в Лондон ще присъстват Маргрете, престолонаследникът Фредерик и съпругата му.
Впоследствие обаче външното министерство на Великобритания “отменя” поканата до принцеса Мери. Причината е, че поканата до кралица Маргрете е плюс един – тя трябва да избере с кого да дойда и тя избира сина си.
Така втората покана до принц Фредерик плюс съпругата му става излишна. От министерството на Великобритания официално са се извинили на датското кралско семейство за цялото объркване, съобщават ни от Royal Central.
Междувременно стана ясно, че 82-годишната Маргрете е дала положителна проба за коронавирус след прибирането си от погребението на братовчедка си Елизабет. За момента състоянието й е стабилно.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

С кого се среща Джони Деп

От доста време имената Джони Деп и Амбър Хърд са в най-честите заглавия на медиите по света. Първо беше скандала около взаимните им обвинения, после беше съдебният процес, решението на съда, обжалването. Но сега като че ли животът на актьора стана още по-вълнуващ и интересен за хората. И всички започнаха да се питат […]

Subscribe US Now