Защо дъщерята на Хари и Меган все още не е кръстена

Принц Хари и Меган Маркъл посрещнаха второто си дете – Лилибет Даяна през юни 2021 г.
И макар да е изминала почти година от раждането на детето, близки до кралското семейство източници споделят, че то все още не е получило своето официално кръщение. За разлика от по-големия си брат Арчи, който бе кръстен едва два месеца след раждането си през 2019 г.
Причините малката Лилибет все още да не е кръстена са много. От едната страна са сложните отношения между членовете на кралското семейство в момента, а от друга е фактът, че Хари и Меган живеят в Щатите.
Не е ясна каква точно е позицията на двойката, но според някои кралски биографи, дори и да имат желание да кръстят малката принцеса в Обединеното кралство, със сигурност ще срещнат неодобрението на редица кралски особи. И в частност на принц Уилям.
Отношенията между двамата братя, които от деца са били винаги близки, в момента са доста обтегнати. И разбира се, причина за това е изборът, който направи Хари да се оттегли от кралските задължения и да се установи в друга държава.
Според източниците Уилям дори директно е дал своето несъгласие, казвайки, че да се проведе кръщенето в кралството “не е особено добра идея”, пише британският Еxpress.
Принцовете Уилям и Хари се събраха за кратко само два пъти през миналата година. Първият повод бе погребението на принц Филип през април 2021 г., а след това през юли – официалното откриване на възпоменателна статуя в памет на покойната им майка Даяна, принцеса на Уелс.
Хари и Меган все още не са се завръщали заедно във Великобритания, след решението си да живеят в САЩ.
Преди дни двойката съобщи, че ще посети Европа през предстоящия уикенд. Причина за това са спортните състезания Invictus Games, които са основани от Хари и които тази година ще се проведат в Холандия – от 16 до 22 април. Присъствието на принца е задължително, но този пък и Меган ще се присъедини към него.
Invictus Games е международно спортно събитие за бивши военнослужещи и ветерани от войните. Принц Хари основа турнира след собствената си военна служба в Афганистан.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Най-накрая Михаела Маринова си взе изпитите, вече е... СНИМКА

Талантливата певица Михаела Маринова се похвали с нещо голямо. Най-накрая е успяла да се дипломира и показа своя снимка със с тога.  Тя завърши Националната музикална академия „Панчо Владигеров” със специалност „Музикално-сценична режисура”. За щастливото събитие съобщи самата изпълнителка: „Вече официално дипломирана”, написа във Фейсбук и сподели снимка с дипломата си. […]