Защо Ивайло Захариев съди БНТ за “Под прикритие”

Преди малко повече от седмица Ивайло Захариев използва профила си в Instagram, за да разкрие, че е решил да заведе дело срещу БНТ.
Тогава той само загатна, че ябълката на раздора между негова и телевизията е сериалът “Под прикритие” и че съдът е решил в негова полза. Ето че близо две седмици по-късно актьорът дава повече разяснения.
Отново във видео в профила си в Instagram Захариев казва, че не е искал да започва това дело, но в крайна сметка се е оказало неизбежно. “Всичко започна от това, че БНТ се хвалеше как продава сериала “Под прикритие по цял свят. Аз лично знам за над 180 държави. И в същото време авторските права, които ми изплаща, бяха нищожни.”
Ивайло Захариев допълва, че е говорил със свои колеги, работили по сериала, че при тях положението със заплащането е същото като при него. Актьорът казва, че през 2020 г. е разбрал за европейската директива за авторско право. “И тогава реших да попитам БНТ за отчетите, които по закон трябва да представят всяка година, но те не пожелаха да ги покажат.”
След това Захариев твърди, че е потърсил хора от националната телевизия, за да разрешат казуса, без да се стига до съд, но не е срещнал разбиране от тяхна страна.
“Смятам, че авторите и актьорите в България заслужаваме справедливо заплащане и затова тук борбата ми не е да получа някаква конкретна сума, а за да покажа, че не сме последни на опашката при толкова успешен сериал.” Ивайло Захариев обещава, че в още видеа ще разкаже подробно за случая от неговата гледна точка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Светлана Гущерова се пусна по бански! Възможно ли е да е раждала четири деца?

Светлана Гущерова се престраши да се покаже по бански след раждането на четвъртото си дете. Плеймейтката едва преди два месеца роди и четвъртата си рожба, малката Валентина – последният наследник на фамилия Гущерови.  Тя е пример за всички жени, че напълняването след раждането е само оправдание. По нищо не личи, че […]

Subscribe US Now