Защо Харисън Форд никога не е искал да бъде холивудска суперзвезда

За пореден път Харисън Форд нахлупва емблематичната шапка на Индиана Джоунс и се впуска в луди приключения. Актьорът се завръща към ролята, която го превърна във филмова легенда, още веднъж в предстоящия филм от поредицата “Индиана Джоунс и реликвата на съдбата” – който ще се появи официално на 30 юни.
Но истината е, че Форд не е искал да бъде холивудска суперзвезда. Или изобщо известен. Така твърди самият той в откровено интервю пред списание People.
“Просто се надявах, че ще мога да си изкарвам прехраната като актьор и няма да ми се налага да допълвам доходите си с някаква друга странична дейност. Мислех си, че ще имам късмет да получа роля в някое обикновено телевизионно шоу.”
Но съдбата, а и феновете, имат други планове. През своята несравнима кариера актьорът, родом от Чикаго, е участвал в редица емблематични филми като епичните поредици “Междузвездни войни” и “Индиана Джоунс”.
И Форд, който през юли навършва 81 години, не е загубил любовта си към играта. “Вероятно сега се наслаждавам на правенето на филми повече, отколкото някога”, казва той.
Признава, че възрастта му се отразява – все още се възстановява от разкъсването на раменен мускул на втория ден от снимките на “Индиана Джоунс”, но не иска да гледа с носталгия назад. “Не искам да бъда отново млад”, казва Харисън Форд, който е женен за 58-годишната актриса Калиста Флокхарт от 2010 г. и е баща на пет деца. “Бях млад, а сега се наслаждавам на старостта. В нея има и прекрасни неща – богатството на опита, пълната тежест на цялото време, което си прекарал, за да остарееш.”
Дори сега Форд е по-зает от всякога. Тази година той се появи на малкия екран в два сериала – Shrinking на Apple TV+ и в 1923 – предисторията на Yellowstone на Paramount+. Наскоро завърши и първото си участие във вселената на Marvel – в “Капитан Америка”.
Но несъмнено най-сантименталното му превъплъщение е в шеметния Индиана Джоунс. “Исках да се съберем за едно последно приключение”, казва актьорът.
По време на световната премиера на филма в Кан, където Форд е удостоен със “Златна палма” за цялостно творчество и получава възторжени аплодисменти, той се спира за един дълъг миг, за да се наслади на обичта на публиката. “Опитвах се да запазя самообладание. Тълпата ми ръкопляскаше много щедро и това беше толкова положително и приятно”, споделя той.
За подобни моменти, както и за цялата подкрепа, която получава от феновете по време на дългата си кариера, Харисън Форд е изключително благодарен. “Щастлив съм, че все още мога да работя. И дължа това на публиката.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо човек еволюционно е достигнал до нуждата да мастурбира

Редица проучвания, провеждани през годините, предполагаха, че мастурбацията е просто страничен продукт от сексуалната възбуда. Но последните изследвания по въпроса твърдят, че подобен тип поведение всъщност има еволюционна цел – поне при мъжете. Откритията показват, че мастурбацията се е развила при мъжките примати, за да увеличи успеха на чифтосването и да […]

Subscribe US Now