Защо семейството на Михаел Шумахер продава най-ценните му часовници

Семейството на легендата във Formula 1 Михаел Шумахер ще продаде на търг осем уникални часовника от колекцията му. Очаква се търгът да се проведе на 13 май в Женева и да донесе няколко милиона на близките на Шумахер, за да могат с тях да финансират лечението му, продължаващо вече повече от 10 години.
Часовниците включват уникален F.P. Journe Vagabondage 1 модел от 2004 г., който отбелязва всяка от победите на Шумахер във F1 шампионата. Часочникът е подарен на родения в Германия пилот от директора на неговия отбор Scuderia Ferrari – Жан Тод.
Часовникът е “може би най-важният Vagabondage F.P. Journe правен някога”, казва в интервю Реми Гийемин, ръководител на часовниците в Christie в Европа и САЩ. Персонализираният часовник с платинена обвивка и червен циферблат със златен механизъм има часовников дисплей, показващ логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер.
Единственият по рода си часовник от производителя на часовници в Женева може да донесе повече от 1 милион швейцарски франка (1.1 милиона долара) на търга, казва Гиймен.
Други часовници от колекцията на Шумахер са хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari. На друг от циферблатите пък има шест звезди като символ на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели между 1994 и 2003 г. Този часовник също му е подарък от Тод и според Christie’s е оценен между 150 000 и 250 000 франка.
Шумахер се отказва от състезанията през 2012 г. и претърпява тежка мозъчна травма по време на ски във Франция през следващата година. Семейство Шумахер се обръща към Christie”s преди повече от година, за да определи стойността на някои от часовниците в колекцията на бившия пилот от Formula 1, пише Frotune.
По време на кариерата си Михаел Шумахер винаги е бил “много чувствителен към света на часовниците” и има богата колекция. Пилотът става рекламно лице на марката Omega на Swatch Group AG, когато печели третата си титла във F1 и първата с Ferrari през 2000 г. По това време Omega издава версия на своя хронограф Speedmaster Racing с подписа на Шумахер на гърба на кутията.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Почти 2 седмици в болница - какво се случва с Кейт Бекинсейл

За Кейт Бекинсейл първите месеци от годината не са никак леки. На 10 януари почина вторият ѝ баща Рой Батърсби, което бе опустошителен момент за семейството ѝ. Наскоро актрисата отбеляза и 45-ата годишнина от смъртта на баща си Ричард Бекинсейл. В началото на март Кейт Бекинсейл разтревожи феновете си, като публикува […]

Subscribe US Now