30 години по-късно – Мадона отново провокира със скандалната си книга “Sex”

Мадона винаги е била провокативна. Особено в зората на 90-те години, когато бе на върха на славата си. Именно тогава поп звездата издаде книгата Sex, успоредно с петия си албум “Erotica”, която моментално предизвиква противоречиви мнения и скандал. Намесва се дори Ватиканa, призовавайки за бойкот на книгата, вследствие на което тя е забранена в страни като Ирландия и Япония. Въпреки това изданието се превърща в комерсиален хит и продава над 1.5 милиона копия.
“Sex” включва снимки на Мадона, рапърa Ванила Айс и звезди като супермодела Наоми Кембъл и светската личност Татяна фон Фюрстенберг. Освен че се снимат разголени, на кадрите те симулират и редица сексуални дейности.
Сега, 30 години по-късно, копия на снимките от книгата ще бъдат достъпни за закупуване за първи път. Това ще се случи в Ню Йорк през октомври. Копията, всяко от които е подписано лично от Мадона и от автора на снимките Стивън Мейзъл, ще бъдат продавани на специален търг. Цените ще варират от 50 000 до 300 000 долара, уточняват от CNN.
Част от приходите ще отидат за Raising Malawi, организация с нестопанска цел, основана от Мадона през 2006 г. за подпомагане на сираци и уязвими деца в страни от Югоизточна Африка.
“Sex” бе издаденa около пика на епидемията от СПИН в САЩ и включва откровени изображения на хомосексуалността – във време, когато гей връзките са много по-малко приемливи от обществото.
В тази връзка преди време Мадона отбеляза в социалните мрежи, че чрез книгата е помогнала на редица хора да изразят своята сексуалност. “Години наред бях интервюирана от тесногръди хора, които се опитваха да ме засрамят от нещата, които правя”, написа тогава изпълнителката. “Наричаха ме дори вещица, еретик и дявол.”
Книгата “Sex” не е единственото противоречиво нахлуване на Мадона в изкуството. Миналата година тя се обедини с дигиталния художник Beeple, за да пусне линия от 3D свои изображения – гола и раждаща същества като пеперуди, стоножки и дори дървета. След като се сблъска с негативна реакция, звездата се защити, казвайки, че проектът изобразява “това, което жените са правили винаги, а именно раждането”.
“Често е предизвикателство да създаваш изкуство… и то невинаги е красиво”, допълни Мадона пред Twitter Spaces.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Били Айлиш отново е сама

През последните няколко месеца Били Айлиш изглеждаше наистина щастлива и сякаш е намерила любовта в лицето на Джеси Ръдърфорд. Очевидно обаче връзката им не се е развила добре и според очакванията, защото двамата са се разделили. Това потвърждава говорител на Айлиш пред Page Six. Връзката между двамата продължи около седем […]

Subscribe US Now